duminică, iunie 26, 2022

Nutriționiștii atrag atenția că anumite obiceiuri ne pot eficientiza procesul de slăbire și, de asemenea, pot îmbunătăți starea generală a organismului. Iată ce ne sfătuiește Anca Alungulesei, nutriționist.

O greșeală comună, motivul pentru care nu reușim să slăbim. Sfaturi de la nutriționist

Anca Alungulesei, nutriționist, a explicat la Antena 3 ce presupune un program de slăbit. Ea mai spune ce se află în mintea celor ce vor să slăbească: „Restricție, privare, înseamnă că vrei să faci ceva ce nu ai voie”, explică specialistul în nutriție.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Psihodieta este o metodă integrativă de slăbit

„Psihodieta este o metodă integrativă de slăbit în care au am integrat mai multe instrumente care ne pot conduce cu adevărat spre succes. Evit să folosesc termenul de dietă. Doar când spui dietă, deja în mintea persoanei se activează acea imagine negativă despre ce înseamnă dietă. Și ce însemană dietă? Restricție, privare, înseamnă că vrei să faci ceva ce nu ai voie. Atunci când aparer aceadtă imagine, parcursul în dietă se încununează cu un potențial eșec. ”, spune Anca Alungulesei.

Potrivit medicului, psihodieta este o metodă integrativă de slăbit.

„Psihodieta este o metodă integrativă de slăbit în care eu mă folosesc de instrumentele din neuroștiință și învăț persoanele cum să se poziționeze în primul rând când este vorba despre a ține o dietă, astfel încât să îi conducă către succes.”

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Venim dintr-o educație comunistă

„Este complicat pentru că oferta este extrem de bogată. Oricât de mulți bani ai câștiga, toată lumea își permite să își cumpere mâncare. În momentul în care oferta este atât de bogată, și pentru toate buzunarele, persoanele sunt tentate să cumpere cât mai mult.

Lucrurile acestea vin tot din zona de subconștient. Se activează modulul de supraviețuire. Noi venim dintr-o educație comunistă, care își lasă amprentele mult mai profund. Atunci, părinții noștri ne-au programat în ideea că atunci când mănânci restul lucrurilor nu mai contează.”

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Modul de supraviețuire în care mintea persoanei are două variante: luptă sau fugi

„Noi nu am trăit niciodată o perioadă asemănătoare de când ne știm. Fiecare a trebuit să se descurce așa cum poate, iar majoritatea au găsit ca și instrument frigiderul. S-a activat acest modul de supraviețuire în care mintea persoanei are două variante: luptă sau fugi. Se întâmplă niște procese metabolice în momentul în care se activează cele două: digestia scade, imunitatea scade, sexualitatea scade, iar cortextul prefrontal se închide.”

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Experiențele din copilărie, spune Anca Alungulesei, influențează alegerile alimentare viitoare, potrivit Antena 3.

„Este atât de important acest act de a învăța. Cumva îți schimbă viața. E foarte important să fim deschiși și să ne întoarcem în copilărie pentru că acolo găsim multe chei. Majoritatea dintre noi nu a avut oportunitatea de a alege. Faptul că eu nu mi-am exersat în copilărie puterea de a alege, nici nu am puterea de a-mi asuma responsabilitatea alegerilor mele. Eu ajung un adult care voi da vina pe exterior pentru nereușitele mele și asta se aplică și când vine vorba de mâncare”, conchide specialistul.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private