Sari la conținut

O legumă banală poate să absoarbă tot zahărul din corp

legume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Specialiștii Harvard: cel mai bun aliment pentru un creier

Din cuprinsul articolului

O legumă foarte populară în România este extrem de eficientă în regimul diabeticilor, deoarece are un indice glicemic foarte scăzut. De asemenea, această legumă este recomandă și persoanelor care vor să slăbească.

Cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, acest aliment minute este foarte bogat în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreția de insulină.

Leguma este foarte hrănitoare pentru organismul nostru și are o mulțime de beneficii, ajutând la îmbunătățirea colesterolului și la reducerea bolilor cardiovasculare.

Este vorba de fasolea albă, recomandată celor care au diabet de tip 2, deoarece ține sub control nivelurile de zaharuri din sânge și reduce riscul de infarct. Pe lângă lângă fibre, această legumă mai conține și calciu, fosfor, potasiu, magneziu, fier și acid folic, potrivit floaredetei.ro.

De real folos şi în curele de slăbit

Fasolea albă vă poate ajuta să slăbiți natural, deoarece este săracă în calorii și ține foamea sub control.  De exemplu, 150 de grame de fasole boabe fiartă conține între 200 și 300 de calorii, în funcție de soiul ei.

Mai mult decât atât, studiile au arătat că cei care consumă vor avea un risc mai mic de a dezvolta numeroase afecțiuni neuro-degenerative, precum boala Alzheimer.

Pe lângă gustul plăcut, leguma elimină și toxinele din organism, reuşind să prevină apariția de cancer la colon. Mulţi dintre cei care suferă de sindrom de colon iritabil consumă fasole pentru a preveni astfel de crize de tulburări digestive.

O cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre. Deşi multe persoane evită să includă în dieta lor fasolea albă din cauza flatulenţei, aceste boabe sunt de fapt utile pentru prevenirea constipaţiei.

Ca şi alte tipuri de fasole, fasolea albă este bogată în minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu şi fier. Un alt avantaj al consumului de fasole albă îl reprezintă numarul mic de calorii.

De asemenea, fasolea albă furnizează organismului zinc, cupru şi proteine, care sunt utile împotriva apariţiei premature a ridurilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel