Sari la conținut

O româncă de 29 de ani a murit cu zile în Italia după ce ambulanța a întârziat 3 ore. Procurorii vor să închidă cazul, fără niciun vinovat

Sursă foto: stiridiaspora.ro
O româncă de 29 de ani stabilită la Roma (Italia) a murit după ce a așteptat ambulanța aproape 3 ore

Din cuprinsul articolului

O româncă de 29 de ani a murit în Italia după ce ambulanța a întârziat 3 ore. Familia Paulei, o tânără de 29 de ani decedată în Italia acum un an din cauza unui ulcer perforat, este revoltată după ce a aflat că anchetatorii intenționează să închidă cazul.

Paula Onofrei, în vârstă de 29 de ani, a pierit acum un an și jumătate din cauza unui ulcer perforat, iar ambulanța care trebuia să o ducă la spital a ajuns cu întârziere, în ciuda a patru apeluri disperate de ajutor ale surorii sale, Rebecca.

 A primit un diagnostic greșit

În dimineața zilei de 23 iulie 2022, Paula a început să prezinte simptomele unui ulcer perforant, simțind că nu-și mai simte mâinile și picioarele. Desi fusese la urgențe cu două zile înainte pentru dureri abdominale severe, diagnosticul a fost greșit, presupunându-se că este doar o colită. Paula a decis să plece acasă, dar starea ei s-a agravat, iar Rebecca a sunat la ambulanță. Cu toate acestea, ambulanța a sosit prea târziu, iar Paula a decedat la ora 17.14 în acea zi tragică, potrivit publicației Știri din Diaspora.

Paramedicii au ajuns la casa lor, din cartierul Casalotti de la periferia Romei, însă nu au mai putut face nimic. Decesul Paulei a fost declarat la ora 17.14.

„A trecut un an și jumătate și sunt încă blocată în acea zi, nu s-a schimbat nimic“, mărturisește Rebecca Onofrei, sora Paulei.

Procurorul Attilio Pisani a cerut „arhivarea procedurii penale, excluzând existența unui comportament profesional cenzurabil care să poată fi considerat ca fiind eficient din punct de vedere cauzal în determinarea decesului“’.

Familia a rămas șocată. „Cum pot stabili cu certitudine că ea nu ar fi fost salvată cu o intervenție în timp util?“, se întreabă Artemiza, mama Paulei, într-un interviu pentru FanPage. „Sunt trei spitale la doar 10-15 km de casa noastră. Ar fi putut ajunge la spital în nici măcar o jumătate de oră, când starea ei nu era încă atât de gravă. De ce vor anchetatorii să respingă totul?”. Sunt întrebările fără răspuns ale unei mame al cărui copil a murit cu zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel