Sari la conținut

Se întâmplă în România 2024. O ambulanță în misiune a fost obligată să plătească taxă de acces într-un cimitir

Salvare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

O ambulanță din Galați care trebuia să transporte un pacient după ce i s-a făcut rău în cimitir a fost obligată să plătească taxa de acces.

Incidentul a avut loc miercuri, 10 iulie, în Cimitirul Eternitatea din Galați, unde o ambulanță a SAJ Galați a fost solicitată la numărul 112, după ce un bărbat în vârstă a leșinat.

ambulanta
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ambulanță în misiune, obligată să plătească taxă de acces în cimitir

Echipajul ambulanței l-a găsit pe bărbat cu insuficiență respiratorie severă. Acesta a fost stabilizat chiar la fața locului. Și pentru că starea bărbatului s-a înrăutățit, echipajul a decis să îl transporte la spital.

Paznicul cimitirului a refuzat să lase ambulanța să plece fără a plăti taxa de acces de 6 lei, care a fost achitată de rudele bărbatului.

„A plătit familia și ambulanța a reușit să plece. Am luat legătura cu societatea care administrează cimitirul, ne-au spus că nu se va mai întâmpla”, a transmis Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați, potrivit spotmedia.ro.

Ce a transmis conducerea cimitirului

În urma incidentului, conducerea Societății Gospodărire Urbană Galați, care are în administrare cimitirul, susține că angajatul respectiv „a fost mustrat pentru această situație neplăcută, deoarece nu cunoaște regulamentul de acces în cimitir”.

Regulamentul prevede ca autospecialele de la Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie au acces gratuit în cimitir.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel