Sari la conținut

Medic: O simplă schimbare a dietei ar putea reduce riscul de cancer

gustare
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Gustarea care reduce riscul de cancer

Medic, despre metoda care poate reduce riscul de cancer: Joacă un rol cheie. Ajută la reducerea inflamației.

Gustările sunt o modalitate excelentă de a alimenta organismul între mesele mai mari de-a lungul zilei. De fapt, gustarea poate chiar ajuta la reducerea riscului de cancer.

Cancerul poate fi prevenit

Institutul American de Cercetare a Cancerului estimează că între 30 și 40% din toate tipurile de cancer pot fi prevenite cu o dietă adecvată și exerciții fizice. Așa că se dovedește că ceea ce ajungem când ne este foame este foarte important. În acest context, medicul oncolog Dr. Lori A. Alphonse indică o gustare care poate reduce riscul de cancer.

Nucile sunt o sursă excelentă de proteine

Când dr. Alphonse vrea o gustare de după-amiază, ia o mâna de nuci amestecate. Acestea sunt migdalele, caju și fistic.

„ Aceste gustări sunt o sursă excelentă de proteine ​​și cresc nivelul de energie în caz de oboseală de după-amiază ”, spune ea categoric.

28 de grame de nuci pe zi reduce cu 21%, asociat cu o reducere a mortalității prin cancer

gustare care reduce cancerul
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Potrivit cercetărilor din 2023, consumul a doar 28 de grame de nuci pe zi (aproximativ o mână) a fost asociat cu o reducere cu 21% a mortalității prin cancer. Acest lucru se datorează faptului că nucile sunt o sursă excelentă de compuși bioactivi care ajută la reducerea inflamați

Nucile sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamina E și acid folic, toți nutrienți care joacă un rol cheie în prevenirea cancerului. Medicul  Alphonse sfătuiește să le alegi pe cele fără adaos de zaharuri și sare. Dacă doriți să adăugați aromă, le puteți stropi cu diferite condimente, precum rozmarin, cimbru sau turmeric.

Un alt studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitățile Kyung Hee, Coreea de Sud, Hawaii, Statele Unite și Southern California, Statele Unite și publicat în revista BMC Medicine pe 29 noiembrie 2002 arată că riscul de cancer intestinal poate fi redus cu 22% prin adoptarea unei diete sănătoase.

Alimentele pe bază de plante oferă o varietate de beneficii sănătoase, cum ar fi riscuri mai mici de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet de tip 2. Consumul regulat de fructe și legume poate chiar reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, potrivit Science Alert. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel