joi, iunie 1, 2023

Oamenii ar putea trăi până la 140 de ani. Durata de viață a oamenilor este capabilă să depășească recordul actual de 122 de ani, oamenii atingând probabil vârsta de 150 de ani, explică un nou studiu.

Câțiva oameni ar putea ajunge la venerabila vârstă de 140 de ani, înainte ca acest secol să se încheie, spun oamenii de știință. Unii dintre cei născuți în anii 1950 vor putea să depășească cu mult suta de ani, după ce au trăit în anii cu medicină modernă.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...

O sănătate publică mai bună și o lume mai sigură ar putea ajuta, de asemenea, să vedem recordul doborât adesea în deceniile următoare. Experții spun că a trăi peste 120 de ani poate deveni o normă, cu limita duratei noastre de viață „încă departe”.

Oamenii ar putea trăi până la 140 de ani înainte de încheierea secolului

Nutriția îmbunătățită, apa curată, o salubritate mai bună și aplicarea științei medicale au fost esențiale pentru prelungirea vieții. Experții bănuiesc că manipularea genetică, restricția calorică și noile medicamente pot prelungi viața și mai mult.

Echipa din studiu a combinat raționamentul și probabilitatea – cunoscută sub numele de teoria bayesiană – pentru a determina longevitatea maximă potențială. Rezultatele au arătat că limitele de mortalitate au fost amânate doar în ultimii ani din cauza înregistrărilor care cresc încet.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Ei au ajuns la concluzia lor studiind datele din 19 țări bogate.

Potrivit unui cercetător de la Universitatea din Georgia, „nici măcar nu suntem aproape” de a atinge durata maximă de viață potențială. Descoperirile se bazează pe o analiză a ratelor de mortalitate care se întâlnesc cu peste trei secole în 19 țări.

Recordurile de vârstă pot fi doborâte rapid

Autorul principal, dr. David McCarthy, descrie implicațiile ca fiind „profunde”. Pentru cea mai mare parte a istoriei umane înregistrate, speranța medie de viață a fost între 20 și 40 de ani. Astăzi, oamenii trăiesc până la 80 de ani.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Dr. David McCarthy a spus că oamenii născuți între 1900 și 1950 deja „întâmpinau o amânare fără precedent a morții”.

„Rezultatele noastre arată un potențial semnificativ ca recordurile să fie doborâte . . . de mai multe ori, deoarece oamenii nu păreau să atingă un plafon de vârstă”, a mai spus dr. McCarthy. 

Expertul a spus că înregistrările arată că femeile din Japonia ar putea ajunge chiar la 145.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

„Dacă există o limită maximă pentru durata de viață umană, nu ne apropiem încă de ea”, a precizat McCarthy

Numărul de oameni care depășesc secolul în Anglia și Țara Galilor crește deja rapid. Acum sunt peste 15.000 de centenari, dublu față de 2002. Recordul actual de vârstă este deținut de franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

În urmă cu doi ani, un alt studiu a constatat că speranța de viață are capacitatea de a se dubla aproape, depășind 150. Aceste constatări s-au bazat pe mostre de sânge de la mii de participanți britanici și americani.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Cea mai bătrână persoană vie cunoscută din lume este spaniola Maria Branyas Morera, care are 116 ani. Va trebui să trăiască până la sfârșitul anului 2029 pentru a stabili un nou record mondial.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private