joi, noiembrie 26, 2020
Virgil Munteanu

Oamenii de ştiinţă au creat un tratament miraculos cu ajutorul căruia au reuşit să vindece cancerul de sân, ovarian, de colon, de vezică, de prostată, de creier şi hepatic.

Tratamentul constă în blocarea unei proteine denumite CD47 care împiedică sistemul imunitar să distrugă celulele canceroase.

Tehnica a fost deja folosită în tratarea leucemiei sş limfomului, însă până acum nu s-a ştiut că este eficientă şi în cazul altor tumori canceroase. Acelaşi medicament nu numai că vindecă numeroase tipuri de cancer, însă previne şi metastaza

Cu 10 ani în urmă, biologul Irving Weisman de la Universitatea Stanford a descoperit că în cazul leucemiei, este produs un nivel mai mare al acestei proteine. Testele făcute de Weisman pe şoareci de laborator au demonstrat că blocarea proteinei CD47 cu ajutorul unui anticorp stimulează sistemului imunitar să recunoască celulele canceroase drept invadatori şi astfel a vindecat limfoamele şi leucemia.

 În prezent, însă biologul a descoperit că prin blocarea acestei proteine poate ajuta în vindecarea mai multor tipuri de cancer nu doar a limfoamelor şi a leucemiei.  

Parteneri