vineri, iulie 1, 2022

Oamenii de știință de la Oxford așteaptă datele vaccinului anti-COVID până la Crăciun.

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford împreună cu producătorul de medicamente AstraZeneca așteaptă să raporteze rezultatele studiilor din stadiul târziu al vaccinului anti-covid până la Crăciun. Anunțul a fost făcut joi de dr. Andrew Pollard, expert în infecții pediatrice și imunitate la Oxford, într-un interviu acordat BBC.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin, alimentul cu care a slăbit: Ține lo...

Cercetarea a fost încetinită de ratele scăzute de infecție în timpul verii. Dar studiile de fază III acumulează datele necesare pentru raportarea rezultatelor, ca o revigorare a pandemiei care afectează țările din jurul lumea. Oxford își dezvoltă vaccinul împreună cu producătorul de medicamente AstraZeneca.

„Cred că ne apropiem și va fi cu siguranță înainte de Crăciun pe baza progresului”, a declarat Pollard, potrivit timenownews.com.

Alți doi producători de droguri, Pfizer și Moderna, au raportat săptămâna aceasta rezultate preliminare din studiile în stadiu târziu care arată că vaccinurile lor COVID-19 au fost eficiente cu aproape 95%.

Te-ar mai interesa: Atenție la postul intermitent! Carmen Brumă: ̶...

Pollard consideră că nu există competiție între diferitele echipe de cercetare. Motivul constă în faptul că vor fi necesare mai multe vaccinuri pentru a ține pandemia la nivel global sub control și pentru a permite vieții să revină la normal.

Dr. Andrew Pollard: Partea grea abia acum vine

În ciuda progreselor recente, lumea este încă în stadiile incipiente ale efortului de a proteja oamenii împotriva COVID-19. Pollard este de părere că după ce vaccinurile sunt aprobate de autoritățile de reglementare, producătorii de medicamente și oficialii din domeniul sănătății publice urmează să se confrunte cu sarcina de a produce miliarde de doze și de a le administra oamenilor din întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Dușmanii creierului. Prof. Dr. Ciurea: „Mult alcoo...

„Cred că suntem încă în partea de jos a muntelui, în anumite privințe. Am făcut traseul în partea de jos a muntelui, drumul lung pentru a ajunge la început. Acum trebuie să obținem datele despre vaccinuri în fața autorităților de reglementare pentru ca aceștia să-l examineze și să aprobe primele vaccinuri. Și apoi avem acel efort uriaș de a urca în vârf, unde avem o mare majoritate a celor care sunt expuși riscului vaccinați”, a mai spus dr. Andrew Pollard.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private