Sari la conținut

Obiceiul cotidian care poate provoca tumori cerebrale. Vlad Ciurea: Eu mă feresc de contactul direct

boli neurologice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai cunoscute semne pentru tumori pe creier

Obiceiul cotidian care poate provoca tumori cerebrale. Vlad Ciurea: Eu mă feresc de contactul direct

Invitat la podcast-ul lui Cătălin Măruță, profesorul Vlad Ciurea a tras un semnal de alarmă despre pericolul utilizării îndelungate a telefonului mobil.

Obiceiul cotidian care poate provoca tumori cerebrale

Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit și despre cazul unui pacient din Târgoviște care s-a tocmai îmbolnăvit din această cauză.

„Este un rău necesar, ca și automobilul. Este la fel. Ca și căștile, ca și tot, ca și microfonul. Dar totul cu măsură. Este bine să folosim telefonul, dar nu vorbim ore, și ore, și ore.

Am avut un caz și spun și de unde, din Târgoviște. Un domn super, super milionar, care încontinuu vorbea pe telefon. Mai mult mult pe stânga, cu dreapta scria.

După vreo 12 ani de activități, construcții, nu mai știu ce, a venit la mine și zic: ‘Dar ce s-a întâmplat, dumneavoastră vorbiți la telefon pe urechea stângă?’ Că avea tumoră cerebrală pe partea stângă”, a povestit Vlad Ciurea.

Telefonul mobil nu trebuie să stea niciodată lângă cap, în timpul somnului

Vlad Ciurea a explicat că telefoanele mobile și cuptoarele cu microunde pot provoca tumori, prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că ”există o teorie în acest sens”.

Medicul a explicat și cum ne putem proteja de aceste riscuri și a menționat că acestea sunt mai scăzute atunci când folosim telefonul „cu măsură”.

„Eu, de exemplu, nu folosesc telefonul în mod direct. Nu îl pun la ureche, vorbesc ori pe difuzor, ori pe bluetooth, pe căști, pe orice. Nu direct! Este un lucru normal. Mă feresc de contactul direct cu telefonul”, spune Vlad Ciurea.

Telefonul nu trebuie să stea niciodată lângă cap în timpul somnului, atrage atenția neurochirurgul

„Dacă eu sunt aici, telefonul meu este la 5 metri, la 3 metri. Niciodată lângă mine! Nu țin în niciun caz telefonul lângă mine”.

Mai mult de atât, telefonul nu trebuie ținut nici măcar în buzunarul de la pantaloni sau în cel de la piept.

„Nu este prietenul nostru, ci este o unealtă. Unealtă care nu trebuie să domine, ci pe care eu o domin”, a mai explicat medicul în podcastul lui Cătălin Măruță.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel