duminică, decembrie 4, 2022

Slăbiți în timp ce dormiți. Iată cum susține somnul pierderea în greutate.

Sunt oameni care merg la sală pentru a pierde în greutate. De asemenea, sunt alții care încearcă sa urmeze varianta dietei pentru sănătate. Dar pierderea în greutate ține de mult mai multe lucruri decât de o dietă și antrenamente.

Slăbiți în timp ce dormiți

Pentru persoanele care se confruntă cu obezitate și probleme cu indicele de masă corporală (IMC) ridicat, scăderea în greutate poate fi realizată nu în unul, ci în mai multe moduri și, în același timp, în moduri sănătoase.

Te-ar mai interesa: Crește numarul celui mai agresiv val de infectii r...

Pe de o parte, mișcarea este esențială pentru pierderea în greutate, iar pe de altă parte, odihna este la fel de esențială.

Potrivit studiilor, persoanele care dorm adânc pot slăbi fără să țină dietă și să se antreneze. În timpul somnului, din cauza lipsei de apă, respirație și transpirație, greutatea corpului poate fi redusă cu până la 83%, în funcție de rata metabolică a unei persoane.


Cum susține somnul pierderea în greutate?

S-ar putea crede că toată lumea doarme în fiecare zi – dar momentele proaste și neregularitățile ciclului de somn pot împiedica pierderea în greutate. Prin urmare, este important să dormi la o anumită oră și să dormi minim șapte până la opt ore pe zi pentru a reduce greutatea.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 decembrie 2022, cu Mihai Voropc...

În afară de asta, încercați următoarele sfaturi pentru a pierde în greutate în timp ce dormi:

1. Luați o cină ușoară: Experții sfătuiesc să nu consumați băuturi cu cofeină înainte de a merge la culcare, deoarece poate interfera cu somnul. Alternativ, încercați să mâncați o masă ușoară înainte de a merge la culcare pentru a vă stimula metabolismul și a arde calorii în timp ce dormi.

Te-ar mai interesa: „Chirurgia nu vindecă cancerul”. Se poate supravie...

2. Nu vă culcați imediat după cină: Nu vă culcați niciodată imediat după masă, deoarece acest lucru poate afecta negativ puterea digestivă și poate opri metabolismul să funcționeze corect. Prin urmare, se recomandă să așteptați două până la trei ore după cină pentru a permite o digestie adecvată.

3. Menține temperatura camerei scăzută: Dormitul într-o cameră răcoroasă cu o temperatură scăzută poate ajuta la arderea mai multor calorii în repaus. Crește nivelul de grăsime bună și ajută organismul să scape de excesul de zahăr din sânge.

Te-ar mai interesa: Leacul pentru regenerarea celulelor hepatice. Lidi...

În plus, se recomandă să păstrați toate sursele de lumină și zgomot departe, deoarece poate împiedica procesul de adormire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private