joi, august 18, 2022

Încrederea în sine este un subiect delicat. În zilele noastre, multe evenimente și întâmplări ne pot influența imaginea de sine și ne pot altera părerea personală despre propriul corp. Pentru că încrederea în forțele proprii este esențială trebuie să știi cum să o protejezi.

Într-o lume plină de iluzii, imaginea de sine are cel mai mult de suferit. Tot ceea ce este mediatizat nu este real, însă este dificil să ne desprindem de „perfecțiunea” pe care o vedem în jurul nostru.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

De aceea, este important să știi ce greșeli te pot afecta în acest sens, fără să știi, și cum poți îți poți recăpăta încrederea în forțele proprii.

Ce obiceiuri îți afectează încrederea în sine?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie care sunt cele mai frecvente greșeli care contribuie la alterarea încrederii în sine. Iată cum să le recunoști!

Urmăreșți conținut editat în social media.

Când alegi să urmărești oamenii pentru inspirație, asigură-te că sunt oameni normali, la fel ca tine, cu vieți similare cu a ta, cu vârste apropiate și cu un aspect fizic normal, neretușat care nu te încurajează să adopți comportamente toxice (de la gândire, mâncare, sport și până la consum de diferite substanțe).

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Te raportezi exclusiv la modul în care arăți.

Nu ar trebui să te raportezi atât de mult la aspectul fizic, învață să privești și alte aspecte care merită dincolo de cum arăți, cum te simți, cum te miști, cât de echilibrată emoțional te simți, câtă energie ai și cât focus mental. Nu totul se rezumă la cum arați, dacă nu îți schimbi modul în care gândești și te privești pe tine, degeaba vei arăta așa cum visai, pentru că în final poți fi la fel de neîmplinită.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Îți critici corpul.

Reformulează gândurile negative despre corpul tău, gândește-te cum i-ai vorbi unei persoane foarte dragi ție și adresează-ți același limbaj cu iubire, înțelegere și delicatețe.

Crezi că doar dacă o să te încadrezi în tipologia la modă o să fii apreciată.

Îmbrățișează unicitatea ta dincolo de standarde perfecționiste. Există atât de multe idei despre cum ar trebui să fie, să arate și să acționeze o femeie și diferă de la o cultură la alta. Cu toate acestea, dacă am vrut vreodată să fim noi înșine, trebuie să ieșim din cutia în care suntem puse, să începem să ne cunoaștem cu toate atuurile și defectele și să decidem în propriile condiții cine vrem să fim, ce vrem să facem și cum arată o viață care ne face fericite.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Aștepți să arăți așa cum ți-ai dori pentru a face ceea ce îți simți/dorești.

Încetează să aștepți momentul în care o să arăți așa cum visezi ca să te bucuri pe deplin de experiențe. Poartă hainele care îți plac, dă-ți voie să fii feminină, bucură-te de plajă și de experiențele sexuale. Pur și simplu dă-ți voie să fii!”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private