sâmbătă, februarie 4, 2023

În ultima vreme, certificatul verde a fost adoptat în mai multe țări pentru a facilita accesul în diferite spații și, de asemenea, la anumite evenimente. Deși acesta părea mai mult o opțiune inițial, fiind implelentat în locuri neesențiale, autoritățile au impus certificatul și la locul de muncă, în Germania.

În Germania a intrat astăzi în vigoare la nivel național obligativitatea prezentării certificatului verde, inclusiv la locul de muncă, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

În conformitate cu așa numita regulă 3G, persoanele vaccinate și recuperate trebuie să își precizeze statutul la locul de muncă prin intermediul certificatului galben de vaccinare ori a certificatului de vaccinare digital, salvat în aplicații mobile sau făcând dovada recuperării prin prezentarea unui test PCR negativ, nu mai vechi de șase luni.

Multe companii încă lucrează la punerea în aplicare a noii reguli, în vreme ce altele se bazează pe soluții provizorii.

În Germania: Obligativitatea certificatului verde, în vigoare

Persoanele nevaccinate care nu pot lucra de acasă trebuie să prezinte un test rapid negativ în fiecare zi sau un test PCR vechi de cel mult 48 de ore.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Angajatorii trebuie să verifice zilnic regula 3G, conform legii, şi de asemenea să o documenteze.

A intrat în vigoare și obligativitatea muncii la domiciliu. În cazul în care nu există motive operaționale contrare, angajatorul trebuie să înlesnească munca în regim ‘home office’.

Există mai multe metode prin care firmele germane aplică regula 3G. La compania Siemens, de pildă, modalitatea de punere în aplicare a certificatului verde revine fiecărei filiale în parte.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

De pildă, la Nurenberg, în Bavaria, toate legitimațiile angajaților au fost inițial blocate, aceștia neputând deschide ușile rotative automate. Intrarea în sediu s-a făcut pe la o poartă supravegheată, unde sunt controlate documentele 3G. Celor care au prezentat un certificat de vaccinare sau de recuperare li s-a deblocat din nou legitimația de angajat pentru deschiderea ușilor automate.Oricine vrea să intre în incintă cu un test actual trece însă zilnic pe la porțile supravegheate.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Compania din industria chimică BASF a ales o soluție provizorie. În primă fază, până la începutul lunii decembrie, personalul de securitate va verifica aleatoriu  legitimațiile lucrătorilor la porțile fabricii. În plus, managerii vor efectua controale la fața locului, a explicat o purtătoare de cuvânt. Într-o a doua fază, BASF vizează trecerea la un proces digital, dovada statutului 3G și, prin urmare, accesul în companie fiind reglementat prin cardul de angajat.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private