Sari la conținut

Octavian Jurma, declarații șoc: Nu aveți idee câte înjurături mi-am atras de la negaționiști/ Doar dacă variola ajunge să ucidă zeci de români zilnic va deveni o boală

Octavian Jurma, declarații șoc la adresa autorităților: Doar dacă variola ajunge să ucidă zeci de români zilnic va deveni o boală căreia i se va permite circulația nestingherită în România.

La începutul lunii, cercetătorul român Octavian Jurma anunța că România nu va fi ocolită de variola maimuței. „Când va ajunge? Probabil va fi confirmat până la finalul verii”, susținea Jurma, care a adăugat, însă, că partea pozitivă a acestui aspect este aceea că nu vom avea parte de o pandemie.

Primul caz de variolă a maimuței confirmat în România

Se pare că pronosticul cercetătorului român a fost greșit. Luni, 13 iunie, Ministerul Sănătății a anunţat un prim caz de contaminare cu variola maimuței la un bărbat din București, în vârstă de doar 26 de ani. Prin urmare primul caz de variolă a maimuței în România a fost confirmat LA ÎNCEPUTUL verii.

„Nu aveti idee cate injuraturi mi-a atras de la negationisti aceasta afirmatie saptamana trecuta:

„Este aproape o certitudine statistica ca variola maimutei va ajunge in curand si in Romania. De fapt […] este foarte probabil ca virusul circula deja in Romania”.

Bine ca macar nu e un caz de transmitere comunitara dar si aceste cazuri e probabil sa apara”, a scris Jurma pe pagina de Facebook.

Octavian Jurma: Doar dacă variola ajunge să ucidă zeci de români zilnic va deveni o boală căreia i se va permite circulația nestingherită în România

Octavian Jurma acuză, din nou, autoritățile din România că au manageriat prost pandemia de coronavirus. Acesta face o paralelă cu măsurile de limitare a variolei maimuței și a coronavirusului, iar rezultatul este șocant.

„Faptul ca Ministerul Sanatatii a putut in mod corect sa ia masuri de limitare a circulatiei MPXV (variola maimutei), dar nu mai poate lua masuri de limitare a SARS-CoV-2 (care e un virus mult mai periculos), demonstreaza inca o data cat de politizata a ajuns pandemia de COVID-19.

Probabil ca doar daca variola ajunge sa ucida zeci de romani zilnic va deveni o boala careia i se va permite circulatia nestingherita in Romania cu face acum Omicron chiar daca „s-a terminat pandemia”.

NOTĂ: Nu exista tratament pentru variola maimutei dar acest caz nu este un motiv major de ingrijorare. Vezi si articolul despre variola maimutei pe care l-am publicat in Republica pentru detalii”, a concluzionat cercetătorul român.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel