sâmbătă, decembrie 4, 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc anti-COVID-19, Sputnik V. Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricaţie al serului nu a îndeplinit standardele necesare.

Organizația Mondială a Sănătății susține că a întârziat aprobarea serului până în momentul în care se va putea efectua o nouă inspecție la una dintre făbricile în care a fost produs Sputnik V.

Te-ar mai interesa: Alimente bune pentru circulație. Ajută la prevenir...

Cererea de autorizare a fost refuzată

Potrivit cercetărilor publicate în jurnalul medical The Lancet, , vaccinul are 91,6% eficacitate împotriva coronavirusului, potrivit Euronews.

Pe contul său oficial de Twitter, Sputnik a susţinut, de asemenea, că vaccinul a demonstrat 97,2% eficacitate în timpul campaniei de vaccinare din Belarus.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății și Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă așteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Vorbind într-un briefing de presă pentru Organizația Panamericană a Sănătății, o sucursală regională a OMS, directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a fost suspendată.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, trimis în jude...

”Nu respecta practicile de fabricare”

„În timp ce inspectau una dintre locațiile în care este produs vaccinul, au constatat că această sucursală nu respecta practicile de fabricare”, a spus el. „Producătorul [vaccinului – n.r.] trebuie să ţină cont de acest lucru, să facă modificările necesare şi să fie pregătit pentru o nouă inspecție. OMS așteaptă ca producătorul să trimită vești că fabrica este la standardele impuse”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Transpirațiile nocturne pot reprezenta simptomul u...

OMS îşi exprimase şi anterior îngrijorarea cu privire la posibila contaminare încrucișată şi insuficientă în timpul unei inspecții la fabrica de producție Sputnik V din Ufa.

Citiți și: Primul scandal de proporții în care este implicat vaccinul rusesc Sputnik V

Un oficial al UE avertizează asupra vaccinului rusesc Sputnik V: este „ruleta rusească”

Noi informații despre vaccinul Sputnik V. Patru persoane au murit la scurt timp după imunizare

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri