miercuri, octombrie 20, 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc anti-COVID-19, Sputnik V. Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricaţie al serului nu a îndeplinit

standardele necesare.

Organizația Mondială a Sănătății susține că a întârziat aprobarea serului până în momentul în care se va putea efectua o nouă inspecție la una dintre făbricile în care a fost produs Sputnik V.

Cererea de autorizare a fost refuzată

Potrivit cercetărilor publicate în jurnalul medical The Lancet, , vaccinul are 91,6% eficacitate împotriva coronavirusului, potrivit Euronews.

Pe contul său oficial de Twitter, Sputnik a susţinut, de asemenea, că vaccinul a demonstrat 97,2% eficacitate în timpul campaniei de vaccinare din Belarus.

Cu toate acestea, Organizația Mondială

a Sănătății și Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă așteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Vorbind într-un briefing de presă pentru Organizația Panamericană a Sănătății, o sucursală regională a OMS, directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a fost suspendată.

”Nu respecta practicile de fabricare”

„În timp ce inspectau una dintre locațiile în care este produs vaccinul, au constatat că această sucursală nu respecta practicile de fabricare”, a spus el. „Producătorul [vaccinului –

n.r.] trebuie să ţină cont de acest lucru, să facă modificările necesare şi să fie pregătit pentru o nouă inspecție. OMS așteaptă ca producătorul să trimită vești că fabrica este la standardele impuse”, a adăugat el.

OMS îşi exprimase şi anterior îngrijorarea cu privire la posibila contaminare încrucișată şi insuficientă în timpul unei inspecții la fabrica de producție Sputnik V din Ufa.

Citiți și: Primul scandal de proporții în care este implicat vaccinul rusesc Sputnik V

Un oficial al UE avertizează asupra vaccinului rusesc Sputnik V: este „ruleta rusească”

Noi informații despre vaccinul Sputnik V. Patru persoane au murit la scurt timp după imunizare

Ultimele stiri