Categories: Stil de viaţă

Ouă umplute de Paște. Nutriționist: Modul simplu în care le faci să nu mai fie bombe calorice

Ouăle umplute sunt un preparat rapid care ne poate scoate din mai multe încurcături atunci când vine vorba de pregătirea unor cine rapide sau gustări delicioase. În plus, acestea pot fi amestecate cu tot felul de ingrediente și ne oferă nutrienți importanți și foarte sănătoși.

Cu toții avem ouă în cămară, un ingredient care, pe lângă faptul că are o aromă și o textură deosebite, este bogat în proteine și are un cost redus. Sunt produse foarte versatile, există multe moduri de a găti ouă umplute cu doar câteva ingrediente.

Ouăle umplute sunt ideale ca antreu, aperitiv sau pentru o cină. Cu doar câteva ingrediente putem face ouă umplute delicioase, calde sau reci. Este o alternativă sănătoasă care răspunde la fel de bine nevoilor alimentare ale diferitelor tipuri de persoane care mănâncă.

Anca Hâncu, medic nutriționist, a explicat cum trebuie să preparîm aceste ouă încât să nu le transformăm în bombe calorice.

Nu e niciun secret că ouăle umplute cu maioneză sunt nesănătoase, însă există o modalitate prin care le poți transforma într-un preparat echilibrat și sănătos.

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, arată nutriționistul.

Potrivit DCnews, dacă gospodinele sunt atente la modul în care le prepară, atunci acele alimente care de altfel ar putea fi foarte grele, „pot deveni alimente prietenoase pentru corpul nostru”.

Rețetă pască fără aluat. Nu îngrașă și e delicioasă

Poți mânca pască, fără să te îngrași. Rețeta personală a unui nutriționist! Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit o variantă sănătoasă și sigură pentru siluetă! Este ideală dacă nu vrei să te îngrași!

Nutriționistul Anca Hâncu a dezvăluit rețeta sa personală de pască. Este o variantă ideală pentru cei care nu vor să își pună silueta în pericol.

Te-ar mai interesa: Stenograme din dosarul lui Dan Diaconescu: „De-abi…

Tot ce trebuie să faceți este să puneți mai puțin zahăr, ba chiar îndulcitor și să înlocuiți blatul cu mere. Astfel vă bucurați de ceva delicios, dar scăpați și de kilogramele în plus.

Poți mânca pască, fără să te îngrași.”Pasca poate fi gătită cu mai puţin zahăr, se mai pun nişte stafide şi vor da savoarea.

Aş veni, de data aceasta, cu o rețetă personală. Eu, în loc de toată coca aceea cu făină, aş sugera să punem nişte mere. Se pun merele la copt în tavă, deasupra toată umplutura aceea cu brânză, ou, puţin zahăr sau chiar îndulcitor.

La final, se răstoarnă totul. Şi, atunci, iese ca un tort cu mere şi cu brânză, care este foarte bun, este gustul de pască.

Te-ar mai interesa: Ce semnale îţi transmite corpul când ai deficit de…

Mai ales dacă vrem să avem grijă de silueta noastră. Trebuie să balansăm. Avem şi plăcerea de a arăta bine şi plăcerea de a mânca ceva delicios şi bun”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu, într-un interviu pentru DC Medical.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

3 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

3 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

4 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

4 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

5 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

5 ore ago

Citeste si: