Sari la conținut

Ovidiu Bojor: Suntem ceea ce mâncăm. Cea mai mare greșeală de alimentație care ne poate îmbolnăvi

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Acad. Ovidiu Bojor crede cu tărie în zicala ”suntem ceea ce mâncăm”. Din păcate, mulți renunță la anumite grupe de alimente și fac mai mult rău decât bine. Fitoterapeutul spune că avem nevoie chiar și de carne roșie, în anumite situații. 

Mare greşeală este că unii sunt carnivori, alţii vegetarieni. Trebuie să realizăm că în stadiul acesta de evoluţie am devenit omnivori. Avem nevoie de o alimentaţie complet omnivoră. Mai bună decât o alimentaţie pur vegetariană este cea ovolactovegetariană.

„Din când în când şi în special pentru copii, în perioada de creștere, de la 4 până 18 ani, avem nevoie și de proteine animale, carne roșie. Explicaţia este foarte simplă. Să luăm soia ca exemplu, care este bogată în proteine, lipsesc patru până la cinci aminoacizi esenţiali, faţă de cei din carne. Aceştia contribuie la dezvoltarea fizică, intelectuală, cerebrală, spirituală a tânărului.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă diminuăm cantitatea de carne, o înlocuim cu proteine ușoare, pește de exemplu. Conţine omega 3, omega 6, alte elemente, în afară de proteina aceasta uşor asimilabilă. Recomand celor mai sensibili peștele de apă dulce precum șalăul, știuca, bibanul, avatul și cleanul”,  ne sfătuieşte acad. Ovidiu Bojor.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel