Sari la conținut

Pacient cu Covid, gripă și VRS, internat la Iaşi. Medicii sunt rezervați

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Pacient cu Covid, gripă și VRS, internat la Iaşi. Medicii sunt rezervați

În plin vârf de sezon al infecțiilor respiratorii, cabinetele medicilor de familie și camerele de gardă ale spitalelor sunt luate cu asalt zilnic de sute de pacienți.

Din păcate, România se confruntă cu două crize medicale simultan: de gripă și Covid. Sunt pacienți care au fost confirmați pozitiv pentru ambele boli. Există și un nume pentru astfel de cazuri: flurona.

Există, însă, și pacienți cu triple infecții virale. Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Pacient cu Covid, grip și VRS, internat la Iaşi. Medicii sunt rezervați

Pacientul este confirmat cu o triplă infecţie virală: SARS-CoV-2, gripă şi virus respirator sinciţial (VRS). Medicii sunt rezervați mai ales că bărbatul are și mai multe comorbidități.

Bărbatul suferă hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi pancitopenie severă.

„La internare, pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea acestuia la terapie intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non-invaziv, stabil din punct de vedere hemodinamic”, a mai declarat dr. Florin Roşu, citat de Adevărul.

Dr. Florin Roșu a mai precizat că, în acest caz, prognosticul rămâne, totuși, unul rezervat.

Adrian Marinescu: Simptomalogia Flurona

Tot la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a murit și prima pacientă infectată cu Flurona. Femeia avea 74 de ani și suferea și de alte afecțiuni grave.

De câteva zile numărul cazurilor de Flurona crește în România, adică îmbolnăvire simultană cu gripă și COVID-19. Boala debutează brusc, cu dureri crunte de cap, dureri musculare și articulare.

„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri.

Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici.

În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel