Sari la conținut

5 tipuri de dureri de cap care te pot face să înnebunești; modalități naturale de a le trata

migrene
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adevărata diferență între migrene și dureri de cap sinusale

5 tipuri de dureri de cap care te pot face să înnebunești; modalități naturale de a le trata.

Milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de dureri de cap, care pot fi pulsanți, constante, ascuțite sau surde. Potrivit experților în sănătate, cauza cunoscută a durerilor de cap include factori declanșatori precum stresul, suprasolicitarea senzorială, deshidratarea și hipertensiunea arterială.

Atacurile de durere variază în intensitate de la abia vizibil la absolut chinuitoare și pot apărea aproximativ o dată pe an sau o dată pe zi. Pentru mulți oameni, aceste dureri devin extrem de neplăcute.

Experții spun că, în ciuda a ceea ce cred oamenii că durerile emană din creier, ele provin din exteriorul creierului, deoarece acesta nu conține niciunul dintre propriii receptori de durere.

De multe ori, aveți o mulțime de dureri pe toate părțile craniului, care se suprapun cu diferite tipuri de dureri de cap. Cunoașteți diferitele varietăți de dureri de cap, astfel încât să vă puteți identifica problema și să puteți fi tratat corespunzător pentru aceste atacuri paralizante.

 

Cefaleea cluster

Dureri de cap insuportabile: 1. Cefalee de tip cluster

Potrivit Clinicii Mayo, durerile de cap în ciorchine apar în modele ciclice sau perioade de cluster și sunt unul dintre cele mai dureroase tipuri de dureri de cap. Acest lucru vă va trezi, de obicei, în mijlocul nopții, cu durere intensă în sau în jurul unui ochi pe o parte a capului.

Experții în sănătate spun că durerile de cap în grup provoacă accese frecvente care pot dura de la săptămâni la luni, urmate de obicei de perioade de remisiune când durerile de cap încetează. Chiar dacă acestea nu pun viața în pericol, durerile de cap în grup pot fi extrem de neplăcute și vă pot întrerupe viața.

De obicei, durerile de cap în grup provoacă dureri chinuitoare în, în spatele sau în jurul unui ochi, dar pot radia în alte zone ale feței, capului și gâtului. Este posibil să vă simțiți neliniștit și chiar uneori să aveți roșeață la un ochi ca efect secundar. De asemenea, provoacă umflarea în jurul ochilor și pleoapele căzute pe partea afectată.

Tratament eficient împotriva migrenelor? - Revista Galenus

2. Migrene

Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de cap care sunt numite și migrenă cu aură. Provoacă tulburări senzoriale și vizuale extreme prin zgomot și lumină. Este posibil să aveți dureri extreme pe o parte a feței și nu pe întregul cap.

Medicii spun că trăsăturile definitorii ale migrenelor sunt însoțirea de greață și amețeală, sensibilitatea la sunet și lumină, iar pacientul să rămână imobil până la trecerea atacului. Migrenele pot provoca, de asemenea, schimbări frecvente de dispoziție, depresie, rigiditate la nivelul gâtului, retenție de lichide și constipație.

Cefaleea de tip tensional | EfiFarm - YouTube

Dureri de cap insuportabile: 3. Cefalee de tensiune

Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de cap care sunt difuze, surde, dar dureroase și vă acoperă întreaga frunte. Durerile de cap de tensiune sunt descrise ca o bandă strânsă de presiune pe frunte, la fel ca o bandă prea mică.

Din păcate, în ciuda prevalenței durerilor de cap tensionale, factorii lor precipitanți nu sunt foarte bine înțeleși și pot fi declanșați de orice, de la stres sau furie până la vreme rea.

Medicii spun că durerile de cap de tensiune sunt episodice, care pot dura de la 30 de minute până la o săptămână. Frecvente dureri de cap episodice de tip tensional apar mai puțin de 15 zile pe lună timp de cel puțin trei luni. Durerile de cap frecvente de tip tensional episodic pot deveni cronice.

Un beneficiu neasteptat al unui control mai bun al tensiunii arteriale | Arterra

4. Hipertensiune arterială dureri de cap

Dacă suferiți de hipertensiune arterială, este necesar să aveți astfel de dureri de cap care apar din cauza presiunii excesive pe pereții arterelor. Aceste dureri de cap debilitante pot fi chiar periculoase și potențial fatale dacă tensiunea arterială nu este sub control.

Potrivit experților în sănătate, dacă aveți dureri de cap bruște și violente, solicitați imediat asistență medicală fără nicio întârziere. Acest tip de durere de cap provoacă vedere încețoșată, senzație de amorțeală sau furnicături în mâini și picioare, sângerare din nas și chiar senzație de dispnee.

Dureri de cap? Cum sa ataci migrenele fara medicamente

Dureri de cap insuportabile: 5. Durerile ca efect secundar al medicamentelor

Multe medicamente au un efect secundar care provoacă dureri de cap care devin cronice. Medicii spun că dacă sunteți prea dependent de un anumit medicament sau îl folosiți prea mult apar dureri de cap.

Așadar, este important ca dacă suferiți de dureri de cap să încercați să reduceți numărul de medicamente, deoarece ar putea declanșa un episod. Simptomele comune ale acestui tip de durere de cap includ greață severă, neliniște, probleme de memorie, o creștere a iritabilității și dificultăți de concentrare.

Cum să reduceți durerile de cap în mod natural

Chiar dacă există medicamente fără prescripție medicală disponibile pentru a trata simptomele durerii de cap, există și câteva tratamente naturiste eficiente.

Câteva remedii la domiciliu sunt:

  • Beți multă apă deoarece durerea se poate datora deshidratarii.
  • Mâncați alimente bogate în magneziu, cum ar fi banane, avocado, ciocolată neagră și pește .
  • Limitați consumul de alcool deoarece poate declanșa migrene.
  • Dormiți corect, deoarece privarea de somn poate provoca și durere.
  • Încercați să utilizați uleiuri esențiale, deoarece sunt lichide foarte concentrate care conțin compuși aromatici dintr-o varietate de plante.
  • Folosiți comprese reci, deoarece poate reduce inflamația.
  • Beți cafea deoarece cofeina ajută la îmbunătățirea stării de spirit, crește vigilența și reduce inflamația.
  • Practicați yoga deoarece ameliorează stresul și depresia și crește flexibilitatea.
  • Ghimbirul contine mulți compuși benefici care oferă antioxidanți organismului tău.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel