Sari la conținut

Pacientă cu obezitate excesivă, refuzată de medicii din mai multe spitale: „Nu o primeşte nimeni! Nici Arafat!”

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O femeie în vârstă de 59 de ani din Botoşani, care suferă de obezitate morbidă, a ajuns la spital cu dureri la un picior după ce a căzut în casă. Familia spune că medicii n-au vrut s-o trateze din cauza greutății excesive. Ba, mai mult, rudele reclamă faptul că, la spital, cadrele medicale au jignit pacienta.

Femeia are aproximativ 240 de kilograme, iar doctorii spun că nu există paturi care să-i susţină greutatea. Aceasta a ajuns la spital după ce s-a lovit la genunchi, dar a fost internată abia după 12 ore. Managerul spitalului a demarat o anchetă, informează Observator News.

Discuție între medicii de la Urgenţe din Dorohoi şi rudele pacientei:

– Acasă nu v-aţi ocupat de ea şi acum faceţi mofturi la spital.
– Doamna doctor, nu este vorba că nu ne-am ocupat acasă.
– Semnaţi că moare sau ce? Să o iau acasă că moare?
– Nu moare acum, când o să dea Domnul!

„Când am ajuns la spital, doamna doctor nici n-a venit s-o vadă. Nici măcar s-o consulte, absolut nimic. La un moment dat, a venit pe hol şi-mi spune: ”doamnă, ne pare rău, nu avem ce să-i mai facem, trebuia adusă mai de mult””, a povestit cumnata femeii.

Și alte spitale au refuzat să o primească. „Ei au zis că nu are ce să facă aici, ”du-o acasă”. Zic: ”eu acasă n-o duc!”. Eu am adus-o la spital, trebuie să rămână la spital. I-a făcut nişte poze, a sunat la Botoşani, la Iaşi. Nu poate s-o primească nimeni. Motivul – că nu sunt paturi”, a spus și fiul pacientei.

Pacienta a fost ţinută patru ore în autospeciala pompierilor, în curtea spitalului. Femeia nu a putut fi transferată la Spitalul Judeţean Botoşani şi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava.

Discuție familie – medic de gardă:

– Am sunat de trei ori, nu o ia nimeni!
– De ce nu o ia?
– Pentru că nu au posibilităţi să aibă grijă de ea.
– Dar nu există aşa ceva, doamna doctor!
– Dacă nu are, nu o primeşte nimeni! Nici Arafat!

Internată în cele din urmă, dar fără loc în pat

Abia după 12 ore, femeia a fost internată în spitalul din Dorohoi, dar e ţinută pe mai multe saltele pentru că nu ar exista un pat care să îi susţină greutatea.

Au fost probleme și în privința investigațiilor radiologice şi CT-ului. „Nu au putut fi efectuate în spitalul nostru, deşi ambele aparate sunt funcţionale”, a precizat Valerian Andrieş, managerul spitalui din Dorohoi.

Managerul a început o anchetă pentru a vedea cum s-au purtat medicii cu pacienta. El a precizat că a discutat deja cu rudele bolnavei și parțial le dă dreptate în privința unei doctorițe. Femeia nu e acum în pericol, dar are nevoie de investigații amănunțite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel