Sari la conținut

Pandemia nu dispare prin proteste. Vlad Voiculescu: „Singura posibilitate este vaccinarea și protejarea”

Scandalul privind subraportarea deceselor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vlad Voiculescu

Pandemia nu dispare prin proteste. Vlad Voiculescu: „Singura posibilitate este vaccinarea și protejarea”.

După ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului „Cantacuzino”, ministrul Sănătății a afirmat că secțiile ATI sunt pline, motiv pentru care pacienții sunt consultați în ambulanțe. De asemenea, Vlad Voiculescu susține că pandemia nu dispare prin proteste, ci prin vaccinare și protejare.

Pandemia nu dispare prin proteste. Ministrul Sănătății: „Nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste”

Secțiile ATI sunt pline, sunt oameni care sunt consultați în ambulanță, pentru că nu este loc în spital. Situația este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măștii, nu cu punerea în pericol a celorlalți.

Și cu toții suntem de acord cu sloganul ”jos pandemia”, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo este vaccinarea și protejarea. Protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste, a rudelor, a apropiaților. E vorba de sănătatea fiecăruia dintre ei și sunt sigur că ideea asta că nu ar exista virusului.

Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră a tuturor”, a declarat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu: „Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează”

De asemenea, Ministrul Sănătăţii, a mai spus că în acest moment nu se pune problema acordării unor facilităţi pentru cei care se vaccinează. Acesta a reamintit că vaccinarea este voluntară și că în perioada următoare vor fi doze disponibile pentru oricine dorește să se imunizeze. În următoarele două luni, România ar urma să primească cel puțin 7 milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului.

„Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni.

(…) O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează”, a mai spus Voiculescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel