Sari la conținut

Alarmant: Sute de români, diagnosticaţi cu viroze respiratorii, pneumonie şi gripă

cazuri noi de bronsita
Sursa foto: shutterstock
numărul cazurilor de infecţii respratorii acute, în creştere

Variaţiile bruşte de temperatură au generat un val de îmbolnăviri în toată ţara. În acest context, sute de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, pneumonii și chiar cazuri de gripă.

Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică avertizează că, în ultima săptămână, numărul cazurilor de infecţii respratorii acute a fost în creştere.

Sute de cazuri de viroze respiratorii, pneumonii și gripe

virozele respiratorii
Sursa: Unsplash

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui recomandă populației să respecte regulile de bază pentru prevenirea îmbolnăvirilor și, foarte important, să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală. Sunt, de asemenea, și persoane care își cumpără singure medicamentele, ceea ce este periculos.

Forme severe de boli infecțioase

Dr. Otilia Bălănescu, medic la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, afirmă că noile forme de boali infecțioase nu răspund la tratament, au devenit rezistente la antibiotice.

Medic: forme de boală infecțioasă care nu mai răspund la tratamentle pe care le avem la dispoziție

„Ne trezim în spital cu niște forme de boală infecțioasă care nu mai răspund la tratamentele pe care le avem la dispoziție. Capătă rezistență la antibioticele pe care noi le folosim în spital și trebuie să apelăm la variante de rezervă, care sunt extrem de costisitoare și care ar trebui să fie o raritate”, a afirmat medicul pentru RRA.

Dubla infectare, extrem de periculoasă

Pacienții care ajung la spitale includ și cazuri mai neobișnuite despre care medicii spun că sunt mai greu de tratat. Aceștia sunt pacienți care au o infecție dublă cu virusul gripal și coronavirus și pot avea o boală foarte severă.

Conform medicilor, există câteva simptome de care trebuie să ţinem cont. Totodată, diagnosticul se poate pune doar după efectuarea unui examen clinic.

,,Este adevărat, este posibilă o dublă infectare, deoarece vorbim despre boli ce se transmit pe cale respiratorie. Astfel, putem să ne infectăm atât cu virusul gripal cât și cu Coronavirus. Fără un examen de laborator nu ne putem da seama dacă este vorba sau nu despre ambele. Astfel, este necesar să ne adresăm medicilor pentru a pune un diagnostic. Simptomele care apar sunt febra, durerile articulare, durerile musculare. În general, vorbim despre un tablou clinic foarte zgomotos, ce apare în situația în care pacientul prezintă dublă infectare”, adaugă cadrele medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel