Sari la conținut

Papa Francisc: „Acesta este răul nostru…, păcatul…”

Din cuprinsul articolului

Papa Francisc: „Acesta este răul nostru: egoismul pe care îl purtăm în noi, păcatul, pentru că toți suntem păcătoși, și moartea”. 

„Crăciunul nu este basmul nașterii unui rege, ci venirea Mântuitorului, care ne izbăvește de rău, luând asupra sa răul nostru: egoismul, păcatul, moartea.

Acesta este răul nostru: egoismul pe care îl purtăm în noi, păcatul, pentru că toți suntem păcătoși, și moartea. Iar martirii sunt cei mai apropiați de Isus.

De fapt, cuvântul martir înseamnă martor: martirii sunt martori, adică frați și surori care, prin viața lor,

ni-l arată pe Isus, care a învins răul prin milostivire”, a spus Papa Francisc în discursul din a doua zi de Crăciun, la rugăciunea „Îngerul Domnului” din Piața Sfântul Petru.

De asemenea, suveranul Pontif a vorbit și de Sfântul Ștefan, primul martir creștin. Iubire și propovăduire, acesta a fost Ștefan – a spus pontiful.
„Cea mai mare mărturie a sa este însă o alta: că a știut să unească iubirea și propovăduirea. El ne-a lăsat-o nouă în momentul morții, când, urmând exemplul lui Isus, și-a iertat ucigașii (cf. v. 60; Lc 23,34)”.

Cât de importantă este iertarea

„De fapt” – a continuat – „așa cum indică însuși cuvântul italian „perdono” (din dar) iertarea este un dar mai mare, un dar pe care îl oferim altora pentru că suntem ai lui Isus, iertați de El.

Eu iert pentru că am fost iertat: să nu uităm aceasta. Să ne gândim, fiecare dintre noi, la propria capacitate de a ierta; cât sunt de capabil să iert în aceste zile în care putem întâlni, printre mulți alții, persoane cu care nu ne-am înțeles, care ne-au rănit, cu care nu ne-am împăcat niciodată.

Să-i cerem Pruncului Isus înnoirea inimii, astfel încât să devină capabilă de iertare: cu toții avem nevoie de o inimă iertătoare!

Să-i cerem Domnului acest har: Doamne, să învăț să iert; să-i cerem puterea de a ne ruga pentru cei care ne-au făcut rău, care ne-au rănit și de a face pași de deschidere și de reconciliere. Fie ca Domnul să ne dea astăzi acest har.”

De asemenea, cu privire la motivul comemorării în aceste zile a numeroși martiri, pontiful a spus că aceasta este o ocazie „de a ne îmbunătăți mărturia prin iubire față de frații și surorile noastre, prin fidelitate față de Cuvântul lui Dumnezeu și prin iertare.

Iubire, fidelitate față de Cuvântul lui Dumnezeu, iertare. Iertarea este cea care ne arată dacă practicăm cu adevărat iubirea față de ceilalți și dacă trăim Cuvântul lui Isus”, a mai spus suveranul citat de Vatican News.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel