Sari la conținut

Papa Francisc declarații șoc, la două luni după operația de colon: „Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort”

Papa Francisc declarații șoc, la două luni după operația de colon: „Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort”.

Întrebat despre sănătatea sa de unul dintre iezuiți, Papa Francisc a dat un răspuns cu totul neașteptat: „În viață încă. Deși unii oameni mă doreau mort”.

Papa Francisc a glumit că unii oameni din Biserică sperau că nu va supraviețui operației de colon, din luna iulie, și a denunțat criticile conservatorilor pentru că au făcut „lucrarea diavolului” subminând Biserica Romano-Catolică.

Papa Francisc declarații șoc: „Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort”

Papa Francisc a făcut comentariile în timpul unei întâlniri cu membrii iezuiților, un ordin religios catolic, în Slovacia, pe 12 septembrie. Potrivit revistei iezuite „La Civilta Cattolica”, întrebat despre sănătatea sa de unul dintre iezuiți, Francisc a fost citat ca răspuns: „Încă în viață. Deși unii oameni mă doreau mort”.

„Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au considerat că starea Papei era mai gravă decât se anunţase. Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”, a afirmat cu ironie papa argentinian.

În vârstă de 84 de ani, acesta a fost spitalizat timp de zece zile după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon, în urmă cu două luni.

El a declarat în timpul întâlnirii cu grupul de iezuiţi că nu a vrut să se opereze, însă a fost convins de un asistent medical.

„Asistenţii medicali înţeleg uneori mai bine situaţia decât medicii, deoarece ei se află în contact direct cu pacienţii”, a afirmat suveranul pontif.

Într-un interviu difuzat la radio la începutul lunii septembrie, papa Francisc i-a mulţumit asistentului medical, spunând că i-a salvat viaţa. Suveranul pontif a negat, de asemenea, zvonurile că se gândeşte să demisioneze şi a afirmat că trăieşte „o viaţă total normală” după operaţia care a fost un succes.

Francisc a fost ales papă în 2013 după demisia surpriză a predecesorului său Benedict al XVI-lea, primul papă care a renunţat la tronul Sfântului Petru în ultimele câteva secole.

Criticat de partea conservatoarea a Bisericii Catolice

Abordând unele dintre provocările cu care se confruntă Biserica, Francisc a vizat tradiționaliștii, spunând că „întoarcerea înapoi nu este calea cea bună” și că este important să mergem înainte.

El a denunțat un „post de televiziune catolic major”, pe care nu l-a numit, despre care a spus că îl atacă în mod constant.

„Eu personal pot merita atacuri și insulte pentru că sunt un păcătos, dar Biserica nu merită acest lucru. Este lucrarea diavolului”, a spus el.

În ultimii ani, Francisc a fost în centrul criticilor unui număr mic, dar puternic, de conservatori americani nemulțumiți de pozițiile sale asupra diferitelor probleme teologice, precum și a problemelor sociale, de la imigrație la schimbările climatice.

Li se acordă în mod regulat timp pe rețeaua de televiziune catolică din SUA EWTN. Papa a recunoscut că criticile clericilor din cadrul Bisericii l-au enervat uneori.

„Uneori îmi pierd răbdarea, mai ales atunci când mă judecă fără a intra într-un dialog real. Nu pot face nimic acolo. Totuși, continuu fără să intru în lumea lor de idei și fantezii”, a spus el. El a avertizat împotriva „rigidității” clericale și a spus că Dumnezeu vrea ca societatea să fie liberă.

Papa consideră că preoții ar trebui să ofere sprijin cuplurilor homosexuale

Biserica Catolică consideră, de exemplu, că tendințele homosexuale nu sunt păcătoase, dar faptele homosexuale sunt. Papa Francisc, însă, a fost mai conciliant față de homosexuali decât poate orice alt papă.

„Ne este teamă să însoțim oamenii cu diversitate sexuală”, a spus el, citat de revistă, adăugând că preoții ar trebui să ofere sprijin cuplurilor homosexuale.

Cu toate acestea, el a avertizat împotriva ascensiunii „ideologiei de gen”.

„Este periculos, deoarece este abstract în ceea ce privește viața concretă a unei persoane, ca și cum o persoană poate decide abstract, după bunul plac, dacă și când să fie bărbat sau femeie”, a spus el.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: