Sari la conținut

Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vaticanului: care este starea de sănătate a Suveranului Pontif

Papa Francisc
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc își pregătește înmormântarea

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a ajuns la spital, după ce s-a plâns de dificultăți de respirație în ultimele zile. Suveranul Pontif va trebui să petreacă „câteva zile în spital”, pentru a primi tratament pentru o infecție respiratorie, a confirmat Vaticanul.

Vestea vine după ce Papa și-a anulat evenimentele de joi după ce a intrat la Spitalul Gemelli din Roma pentru ceea ce a fost descris inițial drept „verificări programate”.

Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vaticanului

Papa Francisc se simte mai bine, dar rămâne în spital pentru a continua tratamentul prescris de medici pentru infecţia respiratorie de care suferă. Nu se ştie deocamdată dacă va fi externat până de Florii, sărbătoare celebrată de credincioşii catolici în această duminică.

Papa Francisc se simte mai bine, s-a odihnit în timpul nopții, el continuă tratamentele planificate, a comentat directorul biroului de presă de la Vatican, Matteo Bruni. Acesta a adăugat că Suveranul Pontif a citit dimineață câteva ziare și și-a reluat activitatea zilnică de rugăciuni.

Starea de sănătate a lui Bergoglio, care a fost internat la spitalul Gemelli din Roma pentru o infecție respiratorie nu reprezintă un motiv de îngrijorare la Sfântul Scaun.

Cu toate acestea, Papa Francisc a rămas internat în salonul de la etajul 10 al spitalului unde va fi monitorizat timp de câteva zile. Tomografia toracică la care a fost supus a dat un rezultat negativ și a fost exclusă de asemenea o posibilă infecție coronavirus.

Personalul medical asigură că starea Papei este bună în acest moment, chiar dacă tabloul clinic nu este optim din cauza durerilor cauzate de vârstă, potrivit RRA.

Totuși, la acest sfârșit de săptămână, Bergoglio s-ar putea reîntoarce în apartamentul său din casa Santa Marta.

Personalul medical este optimist comentează presa din peninsulă și crede că va fi prezent la celebrarea slujbei din duminica Floriilor.

Participarea lui Francisc la această ceremonie nu este exclusă în acest moment, dar nici confirmate de statul Vatican.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel