Sari la conținut

Papa Francisc, mesaj la slujba de Înviere: Să stăm de veghe și să ne rugăm

Papa Francisc
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc transmite Ucrainei sa negocieze cu Rusia

Papa Francisc, mesaj la slujba de Înviere. Suveranul Pontif a oficiat astăzi slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru și a făcut un nou apel la pace.

Și, cu toate că a fost externat din spital de doar o săptămână, Suveranul Pontif a părut să se simtă mai bine în timpul vigiliei Pascale. După ce vineri a lipsit de la drumul crucii, Papa Francisc a condus de această dată toată slujba.

Aproximativ 8.000 de credincioși au asistat în Bazilica San Pietro la slujba din noaptea de Paște, prezidată de Papa Francisc, care, în predica sa, s-a declarat sătul de o lume în care prevalează legea celui mai puternic.

Papa Francisc, mesaj la slujba de Înviere: Să stăm de veghe și să ne rugăm

Suveranul Pontif a oficiat astăzi, în Piața San Pietro, Sfânta Liturghie a Duminicii Învierii, urmată de tradiționalul mesaj pascal.

„Frați și surori, în această noapte sfântă, în care Domnul nostru Iisus Hristos a trecut de la moarte la viață, Biserica își invită fiii, Răspândiți în întreaga lume să stea de veghe și să se roage”, a spus Papa Francisc.

Papa a făcut din nou un apel la încetarea tuturor războaielor, la fel cum se face de când Rusia a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022.

„Şi noi, dacă am fost cuprinși, asupriţi de tristețe, umiliți de păcat, amărâți de vreun eșec sau asaltați de vreo îngrijorare, am simțit gustul amar al oboselii și am văzut stingându-se bucuria din inima noastră.

Uneori am simțit pur și simplu oboseala de a duce mai departe viața de zi cu zi, obosiți să fim în prima linie a riscului, în fața zidului de cauciuc al unei lumi în care legile celor mai deștepți și a celor mai puternici par să prevaleze întotdeauna.

Alteori ne-am simțit neputincioși și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care sfâșie relațiile, ale logicii calculului și a indiferenței, care par să guverneze societatea, al cancerului corupției, al răspândirii nedreptății, a vânturilor îngheţate ale războiului”, a mai spus Papa, potrivit RADOR.

Vaticanul este în aceste zile o feerie, iar Piața San Pietro a fost transformată într-o grădină înflorită.

Bucuria învierii lui Hristos este însoțită de peste 35.000 de flori și de plante care împodobesc anul acesta celebra piață.

Miile de flori și plante ornamentale provin din Olanda, iar aranjamentele sunt realizate de florari ai Vaticanului, în colaborare cu experții din Olanda, Slovenia și Italia.

Peste un miliard de creștini catolici și protestanți din întreaga lume au celebrat miracolul Învierii la Vatican.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel