Sari la conținut

Părintele Calistrat: Atunci când treceți prin greutăți și aveți necazuri, rostiți următoarele cuvinte. Lucrurile se vor îmbunătăți în scurt timp

preot
sursa foto: arhiva doctorul zilei
biserica

În aceste vremuri stresante și agitate de viață, mulți oameni se întreabă cum să facă față problemelor lor și să își mențină o stare de calm și echilibru. Putem găsi un răspuns la această întrebare în cuvintele părintelui Calistrat Chifan, un călugăr ortodox care ne învață cum să ne predăm problemele în mâinile lui Dumnezeu și să găsim liniștea și pacea în sufletele noastre.

Să ne dăm problemele în mâinile lui Dumnezeu

Atunci când întâmpinăm dificultăți sau probleme, primul nostru instinct este să ne îngrijorăm și să încercăm să găsim o soluție. Dar acest lucru poate duce la oboseală și stres, iar uneori problemele par să crească și mai mult decât erau inițial. În schimb, părintele Calistrat ne învață să ne predăm problemele în mâinile lui Dumnezeu și să cerem ajutorul Lui.

Astfel, putem spune o rugaciune simpla, dar profunda, care poate ajuta la eliberarea de stres si anxietate:

“Doamne Iisuse Hristoase, te primesc in inima mea ca Domn si Mantuitor personal! Fii Tu, rogu-te, Stapanul vietii mele caci Tie iti predau duhul, sufletul si trupul meu ca sa ma calauzesti Tu intru totul! Ma lepad de cel rau si de toate practicile lui. Ia Tu trecutul meu, prezentul si viitorul! Amin.”

O rugăciune cu mare putere a eliberării de supărări și necazuri (a părintelui Arsenie Boca)

sfantul ardealului
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Doamne, Tu ești mare, Tu ești Dumnezeu, Tu ești Tatăl, Pe Tine Te rugăm, prin mijlocirea Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail, să ne eliberezi de tot răul care ne-a robit, de neliniște, de tristețe și de obsesii.

Te rugăm, izbăvește-ne Doamne, de ură, de desfrânare și de invidie!

Te rugăm, izbăvește-ne, Doamne, de gelozie, de mânie și de frică!Te rugăm, izbăvește-ne, Doamne, de gândul sinuciderii ori al avortului!Te rugăm, izbăvește-ne, Doamne, de orice formă de destrăbălare!

Te rugăm, izbăvește-ne Doamne, de farmece și de vrăjitorie!Te rugăm, izbăvește-ne Doamne, de destrămarea familiei și de orice rău ascuns!Te rugăm, izbăvește-ne, Doamne! Tu, Doamne, care ai spus: „Pacea Mea o las vouă, pacea Mea dau vouă!”, dăruiește-ne prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria eliberarea de orice formă a răului și bucuria veșnică, întru împărăția Ta.Amin!”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel