vineri, februarie 3, 2023

Pașaportul COVID, o realitate? Ludovic Orban: „Există o țară care știu că a introdus un astfel de instrument”.

Iată că ideea unui pașaport COVID devine din ce în ce mai des în discuțiile la nivel European, și nu numai. Țări precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea dovezii de vaccinare. Pe de altă parte, Belgia, Franţa sau Germania se opun deocamdată.

Guvernul de la Londra, de exemplu, ia în calcul ca paşaportul care atestă imunizarea anti-COVID să fie cerut şi la intrarea în pub- uri şi supermarketuri.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

„Este ceva ce nu a fost exclus și este încă în dezbatere. Dar desigur că trebuie să fie ceva care să fie realizabil. Cred că atunci când am privit mai atent la aceasta, fie că este la nivel internațional sau pe cel local, trebuie să știm că documentul care este prezentat este ceva pe care te poți baza. Că este o reflectare precisă a statutului unui individ. Deci nu sunt sigur că avem o dovadă destul de puternică sau un răspuns complet în modul în care uneori este prezentat, dar desigur că vom analiza toate opțiunile”, a declarat recent Dominic Raab, ministrul britanic al Afacerilor Externe.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Pașaportul COVID, o realitate? Ludovic Orban: „Există o țară care știu că a introdus un astfel de instrument”

Cu toate că s-a spus că nu va fi un document obligatoriu, paşaportul de vaccinare ar putea deveni, în scurt timp, un document real. Mai mult de atât, va fi un act necesar nu doar pentru cei care călătoresc.

Întrebat dacă exclude introducerea obligatorie a unui pașaport COVID pentru a facilita accesul în străinătate, restaurante sau baruri, Ludovic Orban s-a abținut să dea un răsouns clar.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

„Îmi puneți o întrebare la care nu pot să vă dau un răspuns. Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați. Asupra acestui subiect trebuie să se pronunțe specialiștii care cunosc cel mai bine toate datele, toate elementele cu privire la această situație. Eu nu mă hazardez să vă dau un răspuns. Mă întrebați o chestiune la care sincer, chiar nu…”, a declarat președintele Camerei Deputaților, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Deasemenea, Anca Dragu, este de părere că se poate exclude introducerea obligativității a unui pașaport COVID pentru a facilita accesul în străinătate, restaurante, baruri, etc.

„Da, cred că da. Deși, eu personal, m-am vaccinat. Asta vreau să spun, că este vorba și despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Iar aceste elemente trebuie analizate, dezbătute. Și noi trebuie să fim responsabili. Să ne vaccinăm, să purtăm mască, astfel încât să fim siguri că scăpăm de acest virus, de această pandemie. Deci problema, focus-ul, nu este pe o măsură sau alta, focus-ul este pe ce facem să scăpăm de pandemie”, a declarat și președintele Senatului.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private