duminică, noiembrie 29, 2020
Virgil Munteanu

Scăderea libidoului poate fi o consecință a unei maladii fizice, a administrării anumitor medicamente, a stresului sau a unor factori psihologici. Uneori, durerea produsă de raportul sexual sau așteptările nerealiste pot contribui la pierderea interesului față de activitatea sexuală. Pentru a rezolva problema este foarte important să detectezi cauza.

Iată care sunt cele mai eficiente soluţii disponibile în prezent pentru creşterea dorinţei sexuale în cazul femeilor:

Pastile pentru disfuncţii erectile: ocazional, medicii prescriu şi femeilor astfel de medicamente, atunci când nu reuşesc să se excite sau să ajungă la orgasm. Pastilele au rolul de a crește fluxul de sânge în zona organelor genitale.

Gel cu ardei iute: acest tip de produse, care conțin, printre altele și extract de ardei iute iî

Îmbunătățesc circulația sangvină și dilatarea vaselor și ameliorează uscăciunea vaginală. Deși nu există multe dovezi în privința eficienței acestui gel,  poate funcționa la anumite femei și oricum nu face niciun rău.

Produs pentru întărirea mușchilor pelvieni: un exemplu în acest sens este Pelvic Toner, un produs care ajută la întărirea mușchilor pelvieni, fiind benefic atât în ceea ce privește incotinența urinară, cât și libidoul scăzut. Un studiu realizat de firma care produce Pelvic Toner arată că 80% dintre femeile care l-au folosit au remarcat o îmbunătățire a vieții sexuale.

Gel cu aloe vera: este vorba de un gel intim care ajută în cazul unui vagin uscat, sensibil, aceste probleme putând să apară în urma menopauzei sau a unei scăderi a nivelului de hormoni.

 Testosteron: acest hormon joacă un rol important în funcţia sexuală a femeii dar scade odată cu vârsta. Se prescrie de obicei femeilor care au un libido scăzut din cauza menopauzei, sau în cazul celor cărora le-au fost extirpate oavarele.
Este vorba de produse ca Testim gel sau Testogel, disponibile numai pe baza de rețetă. De asemenea, există posibilitatea de a primi implanturi cu testosteron sub piele (cu un anestezic local). Acestea eliberează încet hormonul și pot fi înlocuite la fiecare patru luni.
Gelul poate fi aplicat oriunde cu excepția sânilor, singura problemă fiind că nu este încă autorizat și pentru femei, astfel că unii ginecologi ar putea fi reticenți în a-l prescrie.
Pentru creșterea nivelului de testosteron mai există însă o altă variantă, autorizata pentru femei-plasturii Intrinsa cu testosteron, care se aplică de regulă pe fese

Parteneri