sâmbătă, iunie 6, 2020

În legătură cu viașa sexuală, există numeroase prejudecăți, mituri și false adevăruri, care adesea îi determină pe oameni să amâne căutarea unei soluții la medic. Nu rareori, convingerile false sunt combinate cu adevărul.

Mai jos, puteți găsi o selecție a acestor mituri și “adevăruri”:

MIT: Utilizarea a două prezervative sau a prezervativelor ”pentru întârzierea ejaculării” poate ajuta bărbatul respectiv să reziste mai mult

Citește și:

FALS:

Deși această metodă poate funcționa uneori, adevărul este că nu reprezintă o soluție reală pentru problema ejaculării precoce și nu este de încredere. De asemenea, utilizarea unui prezervativ acoperit cu substanțe anestezice imediat înaintea penetrării nu întârzie ejacularea și poate provoca alergii.

MIT: Stresul poate provoca ejaculare precoce

ADEVARAT:

Stresul reduce sentimentul de plăcere, crește sensibilitatea la durere și la stimuli și poate determina uneori impotență și ejaculare precoce. De fapt, a fost observată o prevalență mai mare a simptomelor de anxietate în cazul bărbaților care ajung la clinicile de sexologie.
Factorii psihologici pot contribui la ejacularea precoce, deși în multe cazuri aceștia nu reprezintă nici singura, nici principala cauză a acestei probleme.

MIT: Unele alimente pot provoca ejaculare precoce (EP)

Citește și:

ADEVARAT:

În general, nu există dovezi suficiente ale faptului că alimentele pot afecta cumva ejacularea.
Toate alimentele care au un efect stimulant pot provoca anxietate și pot face ca ejacularea să aibă loc mai devreme. Totuși, până acum nu există dovezi reale care să asocieze acești factori de risc cu EP.

MIT: Ejacularea precoce este mai frecventă la adolescenți și la bărbații fără experiență sexuală și incidența acesteia scade cu vârsta

Citește și:

FALS:

Bărbații de orice vârstă pot prezenta ejaculare precoce (EP). Aceasta poate să apară în orice moment. De exemplu, bărbații pot avea EP de la primul act sexual sau aceasta se poate dezvolta mai tâziu, după mai mulți ani fără probleme.

Marea majoritate a bărbaților cu EP netratați vor avea o afecțiune cronică (EP primară). Jumătate dintre subiecții cu EP care au prezentat simptomul chiar de la începutul vieții sexuale nu au cunoscut niciodată un alt mod de a experimenta actul sexual. În plus, adesea, această afecțiune nu se ameliorează odată cu înaintarea în vârstă. În final, nu este neobișnuit ca un bărbat mai în vârstă să se confrunte cu EP și disfuncție erectilă (DE).

 

Sursa: nudoarunmoment.ro.

Parteneri