luni, septembrie 20, 2021

Unul din cinci bărbați, mai tineri de 60 de ani se confruntă cu ejacularea precoce (EP), această proporție este mai mare decât cea a persoanelor care suferă de disfuncție erectilă (DE).

În timp ce incidența

disfuncției erectile în general crește odată cu înaintarea în vârstă, EP nu are legătură cu vârsta și, deși între 20% și 30% dintre bărbați raportează această tulburare, doar 9% cer ajutorul medicului.

Discuțiile despre problemele sexuale sunt adesea dificile atât pentru pacienți, cât și pentru unii medici, și pot reprezenta o sursă de rușine și anxietate, în special pentru bărbați. EP este probabil o tulburare și mai dificilă deoarece nu este considerată întotdeauna o problemă medicală reală cu o cauză și soluții disponibile, ci adesea este privită doar ca o problemă a stilului de viață.

Adesea, bărbații trec cu vederea EP, punând-o pe seama stresului sau pur și simplu ignorând-o, deoarece sunt convinși că nu există soluții. Pe de altă parte, ei încearcă să găsească (de exemplu pe internet) unele strategii ”alternative” pentru a compensa EP și pentru ameliorarea suferinței pe care o determină aceasta în relația cu partenera. Însă aceste încercări neprofesioniste sunt adesea frustrante și agravează disconfortul și stresul.

EP poate avea un impact semnificativ asupra tuturor aspectelor vieții bărbatului respectiv și a partenerei acestuia. Mențiuni legate de frustrarea cauzată

de EP pot fi găsite chiar și în Kamasutra.

EP reduce calitatea vieții bărbatului și influențează nefavorabil relația de cuplu. 44% dintre bărbații afectați de această tulburare raportează sentimente de frustrare, 36% raportează anxietate, iar 20,4% raportează depresie. Jumătate dintre cei afectați de EP (în comparație cu 34% dintre cei care nu au fost afectați) consideră că relația cu partenera lor ar fi mai intensă dacă ar putea să o satisfacă din punct de vedere sexual. Această observație se datorează faptului că EP influențează în mod negativ și satisfacția partenerelor în legătură cu

viața sexuală și relația.

EP sau DE? EP este confundată adesea cu disfuncția erectilă (DE). Cu toate acestea, EP și DE sunt afecțiuni medicale complet diferite. În EP, erecția este normală, dar ejacularea apare în general înaintea penetrării vaginale sau la aproximativ 1-2 minute după aceasta; EP este caracterizată prin incapacitatea de a controla sau a întârzia ejacularea, apare chiar mai frecvent decât DE, poate să apară de la prima experiență sexuală în aproximativ 50% dintre cazuri și este prezentă în mod egal în toate grupele de vârstă la adulți. Dimpotrivă, DE reprezintă incapacitatea

persistentă de a obține și de a menține o erecție suficient de mult timp pentru a permite o performanță sexuală satisfăcătoare, nu are nicio legătură cu controlul asupra ejaculării, este mai frecventă la bărbații cu vârstă mai înaintată și se asociază adesea cu comorbidități.

Aflați mai multe informații despre EP de pe siteul www.nudoarunmoment.ro.

Ultimele stiri