luni, aprilie 19, 2021

Pasul final pentru controlul pandemiei. Din toamnă, se preconizează vaccinarea anti-covid a copiilor. Ce spun oamenii de știință

Au început studiile clinice care implică copii pentru vaccinurile anti-covid. Experții

spun că acest lucru este important, pentru că este dificil să atingi imunitatea generală fără a vaccina copiii. Cu studiile clinice planificate sau în curs, copiii ar putea să înceapă să primească vaccinuri anti-covid până în această toamnă.

Experții spun că runda de vaccinări ar putea fi pasul final pentru controlul pandemiei COVID-19. În acest moment, vaccinul Moderna și vaccinul recent aprobat Johnson & Johnson sunt disponibile numai pentru adulți cu vârsta de 18 ani și peste. Vaccinul Pfizer-BioNTech este aprobat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

Pasul final pentru controlul pandemiei. Copiii nevaccinați pot transmite virusul

În timp ce cei 20% dintre tinerii rămân nevaccinați, asta înseamnă că au potențialul de a continua să transmită coronavirusul.

„Copiii pot răspândi virusul la adulți, iar vaccinarea copiilor va fi un element esențial în scăderea ratelor de infecție”, a spus Ann Muñana, DNP, instructor master la Universitatea Chamberlain și membru al Departamentului de Sănătate Publică din Chicago COVID Vaccine Scientific Workgroup.

Oamenii de știință nu știu cu exactitate cât timp pot copiii transmite virusul după ce

au fost expuși, dar riscul rămâne.

„Probabil că această perioadă este similară perioadei de timp la adulți”, a declarat dr. Robert Amler, decanul Școlii de Științe ale Sănătății din New York Medical College și fost ofițer medical șef la Centers for Disease Control and Prevention ( CDC) Agenția pentru Registrul Substanțelor Toxice și al Bolilor.

„Cât de mult contribuie acest lucru la răspândirea virusului în diferite comunități nu este bine cunoscut”, a mai spus acesta, pentru healthline.com.

Ultimele stiri

Parteneri