Sari la conținut

Pericol major pentru România. Avertismentul lansat de Adriana Pistol: „Avem acest boom de cazuri”

Pericol major pentru România. Avertismentul a fost lansat de Adriana Pistol. Mai exact, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a atras atenția asupra numărul infectărilor cu SARS-CoV 2. Aceasta a explicat ce indică rata de reproducere scăzută.

Pericol major pentru România. Avertismentul lansat de Adriana Pistol: „Avem acest boom de cazuri”

Numărul infectărilor cu SARS-CoV 2 va continua să crească și este posibil ca în perioada următoare să depășim și 50.000 de cazuri zilnic – este avertismentul lansat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

Adriana Pistol: În zilele de weekend nu toate laboratoarele efectuează testări, avem acest boom de cazuri

„Rata de reproducere a mai scăzut. Acest lucru ne indică – încă vom avea creștere, dar nivelul creșterii nu este accelerat, este chiar mai scăzut decât săptămânile anterioare. De obicei marțea, pentru că în zilele de weekend nu toate laboratoarele efectuează testări, avem acest boom de cazuri, dar, după aceea, așa cum s-a întâmplat și săptămâna aceasta, am avut 40.000 de cazuri și s-a stabilizat undeva în jur de 30.000 de cazuri”, a explicat Adriana Pistol, potrivit RRA.

Coronavirus în România, 05 februarie

Ieri au fost raportate aproape 29.000 de cazuri noi, însă dintr-un număr mai mic de teste față de zilele precedente. De asemenea, au fost înregistrate 110 decese asociate bolii.

Capitala a avut un record de aproape în 9.000 de infectări, iar împreună cu județele Timiș și Cluj ocupă primele trei locuri la capitolul incidență.

La terapie intensivă sunt acum 1.042 de pacienți, printre care și 26 de copii. În ceea ce privește vaccinarea, România a depășit pragul de 8 milioane de persoane care au făcut schema completă, dar ritmul imunizării rămâne scăzut.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 28.921 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 110 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.