sâmbătă, martie 6, 2021

Dietele bogate în proteine şi-au câştigat foarte mulţi adepţi datorită efectelor aproape imediate – oamenii slăbesc deoarece nu mai consumă carbohidraţi şi elimină astfel,retenţia de apă.

O dietă bogat calorică are următoarele ingrediente – Carne, în special carnea de pui, porc, şuncă în combinaţie cu lactatele, ouă care aduc un aport de energie omului. Se construieşte masa musculară, deoarece organismul “flămânzeşte” din cauză că nu mai accesează toate grupele de nutrienţi şi consumă din  rezervele de grăsime.

Un studiu prezentat la European Congress of Obseity în Praga a arătat periculul din farfurie, carnea pe care o consumă oamenii în speranţa de a slăbi foarte repede. Astfel, cercetătorii au chestionat 7000 de oameni, iar unii dintre ei aveau diabet de tip 2 sau probleme cu inima şi un stil de viaţă nesănătos (fumat, tensiunea arterială mare, colesterol mărit, obezitate sau cazuri în familie care sufereau de boli de inimă)

Toţi aceşti oameni s-au orientat spre diete bogate în proteine, iar riscul pentru oricare din aceste afecţiuni a crescut cu 66%.

Cercetătorii nu au fost siguri dacă există vreo legătură între dietele bogate în proteine şi creşterea în greutate, însă cercetările anterioare au arătat faptul că proteinele de origine animală sunt legate de boli de rinichi şi schimbă modalitatea prin care organismul procesează grăsimea, insulina şi rata metabolică.

“Aceste rezultate nu susţin ideea că dietele bogate în proteine sunt o strategie bună pentru pierderea în greutate” , spune autoarea studiului Monica Bullo.

Cercetătorii sfătuiesc să se regleze consumul de proteine şi să se încerce o dietă care are la bază toţi nutrienţii şi în special fructe şi legume. Dieta Dukan era foarte restrictivă din acest sens. Dietele de acest tip, bogat proteice sunt strâns legate de boli de rinichi, de inimă şi de diabet.

Astfel, felul în care gătim carnea, cât de calitativă este şi cantitatea sunt cruciale pentru ca slăbirea să fie sănătoasă.

A.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri