Sari la conținut

Persoanele care mănâncă aceste alimente nu sunt înțepate de țânțari! Descoperă ce tipuri de persoane preferă țânțarii!

Intepaturi tantari
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
mușcătura de țânțari

Au existat mai multe studii care susțin că un consum de vitamina B1 poate preveni insectele să muște.Țânțarii sunt cele mai letale insecte din lume pentru oameni, deoarece poartă multe boli, cum ar fi malaria, febra dengue, virusul chikungunya, virusul West Nile sau virusul Zika.

Dupa muscatura de tantar, vei observa o umflatura la locul respectiv – totodata, te poti confrunta cu mai multe muscaturi in aceeasi zona. Umflatura este moale la inceput, insa imediat se intareste si se inroseste.

Daca ai un sistem imunitar slabit, poti resimti o reactii mai severe, precum urticaria, o zona extinsa rosie si umflata sau noduli limfatici inflamati. In cazuri foarte rare, reactia alergica poate provoca dureri in corp, cefalee si febra. In general, copiii sufera o reactie mai puternica decat adultii, insa, in majoritatea cazurilor cel mai iritant simptom este mancarimea (pruritul), care dispare in cateva zile.

Multă lume se întreabă de ce unii oameni atrag în mod natural țânțarii și altii nu? Toți avem procese chimice naturale care produc mirosuri care sunt atractive sau respingătoare pentru țânțari. Dăunătorii sunt, de asemenea, atrași de mirosurile dulci, cum ar fi parfumul floral, arată medicalnews.com.

Oricât de ciudat sună, vitamina B1 ţine ţânţarii la distanţă. Aşadar, este indicat să consumăm cât mai multe alimente care o conţin: orz, orez brun, sparanghel, dar şi grâu verde, germeni de broccoli şi alge marine. Hidratarea este foarte importantă, mai ales în această perioadă a anului. Prin transpiraţie, pierdem multe lichide.

Care este legătura dintre vitamina B1 și alungarea țânțarilor?

Ei bine, fiind o vitamină hidrosolubilă, aceasta se elimină pe cale urinară și prin transpirație. Astfel, vitamina B1 intervine în modul cum miroase pielea, constituind un fel de repelent contra țânțarilor. Iată de ce pielea persoanelor care au un nivel crescut al vitaminei B1 nu este deloc pe placul micilor insecte.

Sunt nutriționiști care susțin chiar că suplimentarea cu vitamina B1(în doze de 100 mg/zi) este indicată pe parcursul verii pentru prevenirea înțepăturilor de țânțari. Nu îți face griji! Mirosul care ține la distanță țânțarii nu poate fi perceput de om. Așa că vitamina B1 nu va face același lucru cu cei din jurul tău!

În cazul persoanelor cu disbioză intestinală, anorexie, boala Crohn, alcoolism cronic, tulburări asociate cu deficit de vitamina B1, este cu atât mai recomandată suplimentarea nutritivă.

Ce tipuri de persoane preferă țânțarii?

Femeile însărcinate sunt printre preferatele acestor gâze. Ele produc mai mult dioxid de carbon decât celelalte femei, iar țânțarii manifestă un interes mai mare din acest motiv.

SPORTIVII. Să nu te mire dacă după o tură de alergat prin parc vei deveni ținta țânțarilor și a muștelor. Insectele sunt atrase de acidul lactic pe care corpul tău îl produce de două ori mai mult după ce ai activitate fizică.

PERSOANELE CARE CONSUMĂ DES BĂUTURI ALCOOLICE. Să bei o bere vara e de-a dreptul răcoritor, însă, cu ocazia asta, atragi și țânțarii.

PERSOANELE CARE AU GRUPA ZERO DE SÂNGE. Grupa de sânge este un alt indicator al predispoziției la atacul muștelor și țânțarilor.

Persoanele care au grupa zero de sânge au cu până la 83% mai multe șanse să fie înțepate. De cealaltă parte, persoanele care au grupa de sânge A nu se află printre favoritele enervantelor insecte.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel