Sari la conținut

Studiu COVID-19. Persoanele de etnie neagră și asiatică, probabilitate de două ori mai mare de a fi infectate cu COVID-19 decât cele de etnie albă

Studiu COVID-19. Persoanele de etnie neagră și asiatică, probabilitate de două ori mai mare de a fi infectate cu COVID-19 decât cele de etnie albă

Persoanele de etnie neagră sunt de două ori mai susceptibile de a fi infectate cu COVID-19 în comparație cu cele de etnie albă, potrivit cercetătorilor de la Universitățile Leicester și Nottingham, susținute de Institutul Național de Cercetare în Sănătate (NIHR) Centrul de Cercetări Biomedicale Leicester. În același timp, persoanele din mediul asiatic sunt, de asemenea, de 1,5 ori mai predispuse să se infecteze cu virusul în comparație cu persoanele albe.

Prima meta-analiză a efectului etniei asupra rezultatelor clinice la pacienții cu COVID-19 a analizat peste 1500 de articole. Echipa de cercetare a reunit date de la mai mult de 18 milioane de persoane care au participat la 50 de studii în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că cei din etnii asiatice prezintă un risc mai mare de admitere la o unitate de terapie intensivă (UIT) și de deces. Cu toate acestea, toate studiile care au investigat admiterea UIT care au fost incluse în meta-analiză nu au fost încă evaluate de colegi. Prin urmare, riscul de deces a avut doar o semnificație statistică limită. Acest lucru este în contrast cu dovezile puternice ale riscului crescut de infecție la grupurile etnice negre și asiatice.

Studiul a relevat faptul că oamenii de culoare sunt de două ori mai predispuși să se infecteze cu Covid-19 în comparație cu cei de etnie albă. Dar nu sunt și susceptibili de a muri de boală, potrivit cercetătorilor de la universitățile din Leicester și Nottingham. Cu toate acestea, persoanele din mediul asiatic sunt mai susceptibile să prindă coronavirus, să se îmbolnăvească grav și să moară din cauza acestuia.

Studiu COVID-19. Oamenii de culoare și asiaticii locuiesc în case aglomerate

Experții au sugerat până acum că oamenii de culoare și asiaticii sunt mai expuși riscului de Covid, deoarece sunt lucrători cheie și sunt mai predispuși să aibă condiții de sănătate subiacente sau să locuiască în case aglomerate.

„Descoperirile noastre sugerează că impactul disproporționat al COVID-19 în comunitățile negre și asiatice se poate atribui în principal riscului crescut de infecție în aceste comunități. Există multe explicații cu privire la motivul pentru care poate exista un nivel ridicat de infecție cu COVID-19 în grupurile minoritare etnice. Printre acestea, ar fi inclusiv probabilitatea mai mare de a trăi în gospodării mai mari, compuse din mai multe generații. Având un statut socioeconomic mai scăzut, poate crește probabilitatea de a trăi în gospodăriile supraaglomerate. De asemenea, există riscul ca acești oameni să fie angajați în meserii de primă linie, unde lucrul de acasă nu este o opțiune”, a spus dr. Manish Pareek, profesor clinic asociat în boli infecțioase la Universitatea din Leicester, consultant în boli infecțioase la spitalele universitare din Leicester NHS Trust și autor principal al lucrării.

Studiu COVID-19. Modificări în lista de priorități a vaccinurilor

Oamenii de știință au spus că descoperirile lor ar trebui să aibă o „importanță pentru factorii de decizie din viitor” și ar putea duce la modificări în lista de priorități a vaccinurilor.

„Dovezile clare ale riscului crescut de infecție în rândul minorităților etnice sunt de o importanță urgentă. Sănătatea publică trebuie să lucreze pentru a minimiza expunerea la virus în aceste grupuri de risc, facilitând accesul lor în timp util la resursele de asistență medicală și să vizeze disparitățile sociale și structurale care contribuie la inegalitățile în sănătate”, a declarat și Dr. Shirley Sze, lector clinic clinic NIHR și registrator specialist în cardiologie la Universitatea din Leicester și autor principal al lucrării.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel