marți, mai 24, 2022

Pe lângă faptul că poate ameliora durerile , aspirina este adesea folosită ca prevenire a atacului de cord. Cu toate acestea, un consiliu medical american a sfătuit acum persoanele de peste 60 de ani să nu ia pilula zilnică din acest motiv.

U.S. Preventive Services Task Force (USPSTF) a declarat că persoanle cu vârsta peste 60 de ani nu ar trebui să ia o tabletă zilnică de aspirină pentru a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebral. O doză mică din acest analgezic este adesea recomandată pentru a evita aceste urgențe la persoanele cu risc crescut.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

USPSTF cuprinde 17 experți de la universități din S.U.A.

Acești experți au spus că persoanele de peste 60 de ani au un risc ușor mai mare de sângerare internă după ce au luat aspirină.

Declarația lor a mai informat că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani trebuie să ia analgezicul zilnic numai dacă sunt expuși unui risc genetic de boli de inimă și au discutat cu medicul lor în prealabil.

Când vine vorba de persoanele de peste 75 de ani, aceștia nu ar trebui să ia medicamentele din cauza puținului beneficiu pe care îl oferă la vârsta înaintată.

Aspirina ar putea fi cel mai bine cunoscută ca un analgezic fără prescripție medicală; cu toate acestea, mulți iau acest medicament pentru a preveni un atac de cord și un accident vascular cerebral, de asemenea.

Te-ar mai interesa: Ce efect au energizantele asupra creierului nostru...

Poate fi folosit și pentru a evita cheaguri de sânge sau alte probleme similare.

Acest lucru se datorează faptului că o doză zilnică mică din acest popular analgezic face sângele mai puțin lipicios, ajutând la prevenirea acestor urgențe, explică NHS.

Serviciul de sănătate avertizează că ar trebui să luați aspirină numai în scopuri preventive după ce ați vorbit cu medicul dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

Prima organizație de sănătate care a fost  împotriva utilizării aspirinei pentru prevenirea unui prim atac de cord a fost Food and Drug Administration (FDA).

USPTF și-a actualizat apoi ghidul pentru a se potrivi cu recomandarea celor de la FDA.

Într-un interviu pentru ABC News, Dr. Michael Barry, vicepreședintele USPTF, a declarat: „Pe baza dovezilor actuale, grupul de lucru recomandă ca persoanele de 60 de ani și peste să înceapă să ia aspirină pentru a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Panică într-un metrou. Primele imagini de la evacu...

Deoarece șansa de sângerare internă crește odată cu vârsta, potențialele daune ale utilizării aspirinei anulează beneficiile în această grupă de vârstă.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private