Sari la conținut

Peste 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica mâine, 7 ianuarie, de Sf. Ioan. Ce semnifică numele IONUȚ, diminutiv pentru ION, IOAN

Peste 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica mâine, 7 ianuarie, de Sf. Ioan. Ce semnifică numele IONUȚ, diminutiv pentru ION, IOAN. La mulți ani!

Știați că semnificatia numele Ionut este de origine romana si se spune ca inseamna “Dumnezeu este milostiv”?

Ei bine, Ionut este un nume folosit in primul rand de parinti care iau in considerare numele copiilor pentru baieti și este un diminutiv pentru Ion sau Ioan, a căror onomastică o vom sărbători-o mâine, 7 ianuarie, de ziua Sf. Ioan.

De altfel, în ziua de 7 ianuarie își sărbătoresc onomastica peste două milioane de români care îl au patron spiritual pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Iisus.

Așadar, numele de Ion sau Ioan are ceva popularitate iar semnificatia numelui Ionut este aparte si tocmai din acest motiv multi parinti aleg acest nume pentru copil.

Care este semnificația numelui Ionuț

Copilul cu numele Ionut are o personalitate puternica care ii confera multe ocazii sa se faca remarcat. Este activ, energic, dinamic, curajos si pasional in dragoste, notează sfatulpărinților.ro.

Se adapteaza usor in orice mediu si reuseste cu multa siguranta pe sine sa se faca ascultat de toti din jurul sau. Ideile sale trebuie sa fie auzite de toata lumea, cel putin asa crede el uneori. Cand isi propune ceva si nu reuseste, uneori devine viclean si recurge la actiuni imorale.

Este foarte interesant că provocarile de orice gen si dificultatile il stimuleaza, ca regula generala. Ionuț are un profund simt al dreptatii si uneori reactioneaza urat cand simte ca cineva este nedrept cu el sau cu cei dragi lui.

Copilăria lui Ionuț😊: mereu în centrul atenției 

Potrivit aceleiași surse, semnificatia numelui Ionut spune ca un baiat care poarta acest nume o sa fie mereu in centrul atentiei. Parintii se vor da peste cap sa ii faca mereu toate poftele.

Copilul nu va cere nimic niciodată, probabil din mandrie sau pentru simplul fapt ca nu este nevoit sa ceara. Dar va avea tot ce-și va dori.

De asemenea, în copilarie, Ionut este motivat, hotarat si un elev vedeta datorita naturii sale active. Va invata bine pentru ca nu vrea sa aiba o imagine proasta in fata profesorilor, mai notează sfatulpărinților.ro.

Echipa Doctorul Zilei urează tuturor sărbătoriților La mulți ani cu sănătate și tot ce este mai bun și mai frumos! 😊

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel