Sari la conținut

Peste 5 milioane de pacienți, în așteptare pentru un tratament în spitale. Personalul medical a atins un „nivel de urgență”

pacientii

Peste 5 milioane de pacienți, în așteptare pentru un tratament în spitale. Personalul medical a atins un „nivel de urgență”.

Parlamentarii britanici au avertizat că epuizarea în rândul personalului medical și de asistență socială, care se confruntă cu ”presiuni inacceptabile” la locul de muncă, a atins un „nivel de urgență” și prezintă un risc pentru viitorul sistemului medical.

Peste 5 milioane de pacienți, în așteptare pentru un tratament în spitale

Potrivit datelor Sistemului Public de Sănătate (NHS) din Marea Britanie peste 5 milioane de pacienți sunt în așteptare pentru un tratament în spitale, cel mai mare număr din ultimii 14 ani. Astfel, la sfârșitul lunii aprilie, anul curent, 5.122.017 milioane de persoane așteptau să înceapă un tratament. Autoritățile atrag atenția că este vorba despre cel mai mare număr de persoane în așteptarea unui tratament, de când au început înregistrările în august 2007.

În contextul pandemiei de coronavirus, din mai 2020, numărul a crescut în permanență, în fiecare lună, când pe lista de așteptare se aflau 3,83 milioane de oameni. Spre comparație, în aprilie 2019 pe lista de așteptare se aflau 199.217 de pacienți. Numărul de persoane care așteaptă de mai mult de 52 de săptămâni să înceapă un tratament este de 35 de ori mai mare decât în ​​2020.

Cele mai amânate au fost intervențiile pentru protezele de șold

Potrivit SkyNews, peste 11 mii de persoane au fost nevoite să aștepte mai mult de un an pentru a începe tratamentul. Cele mai amânate au fost intervențiile pentru protezele de șold sau genunchi. De asemenea, în aprilie medicii de familie au eliberat trimiteri de urgență pentru aproape 210 mii de pacienți, mai mult decât dublul față de anul precedent când au fost eliberate 80.031 de trimiteri.

„Persoanele cu artrită suportă greul crizei COVID-19. Este esențial ca persoanele cu artrită să nu fie lăsate să se lupte cu durerea, cu viața fiindu-le pusă în așteptare. Pe măsură ce așteptările mai lungi conduc la deteriorarea articulațiilor mai severe și reduc șansele ca viitoarele operațiuni să aibă succes, această problemă devine și mai inacceptabilă”, a declarat Tracey Loftis, șefă afacerilor publice la organizația caritabilă Versus Arthritis.

Internările la urgență în spitalele din Anglia au crescut cu 65% comparativ cu acum un an, însă cifrele de anul trecut au fost afectate de pandemie. 2,08 milioane de persoane au ajuns la urgențe în mai 2021, comparativ cu 1,26 milioane în mai 2020. În luna similară a anului 2019, când nu era pandemie, 2,17 milioane de persoane au ajuns la urgențe, ceea ce reflectă o scădere.

Controalele de rutină, a celor pentru cancer și îngrijirea sănătății mintale revin la nivelurile pre-pandemice

Serviciile de sănătate mintală au revenit la nivelurile pre-pandemice. De asemenea, ratele de tratament pentru cancer care au ajuns la nivelurile obișnuite, cu aproape 19 din 20 de persoane care încep tratamentul în termen de o luna.

„În ciuda întreruperii extinse a îngrijirii cauzate de pandemie, este încurajator faptul că cifrele de astăzi arată revenirea controalelor de rutină, a celor pentru cancer și îngrijirea sănătății mintale. Așteptările medii pentru îngrijiri non-urgente au scăzut la 11 săptămâni, iar numărul persoanelor care așteaptă peste 52 de săptămâni a scăzut cu peste 50.000 în aprilie”, a spus profesorul Stephen Powis, directorul medical al NHS.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel