duminică, iunie 4, 2023

Prima dată a fost varianta Alpha, apoi a fost Delta și după aceea Omicron și BA.2. În doi ani, Covid-19 s-a schimbat foarte mult. Acum există o nouă variantă de interes, Deltracron, care îi îngrijorează pe oamenii de știință.

Vorbind la BBC Breakfast în această dimineață, profesorul Linda Bauld a spus că Deltacron este: „o variantă recombinantă, ceea ce înseamnă că reunește caracteristicile Delta și Omicron”. Motivul pentru care Deltacron reprezintă o preocupare constă în simptomele Delta și Omicron pe care le reunește. Dacă reunește boala gravă a Deltei cu transmisibilitatea Omicron, acest lucru ar putea cauza o problemă serioasă pentru guvernele lumii care tocmai au ridcat restricțiile.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Cu toate acestea, se pare că Deltacron poate să nu fie la fel de serios pe cât se credea prima dată.

Dr Bauld a continuat: „În acest moment, nu există dovezi care să sugereze că această nouă variantă va ridica provocări vaccinurilor existente pe piață”.

„Vaccinurile rezistă bine atât împotriva Omicron, cât și împotriva Delta, dar, desigur, vom continua să urmărim variantele. Unul dintre motivele pentru care OMS continuă să spună că trebuie să reducem nivelul de infecție în întreaga lume și să lansăm vaccinuri în ritm alert este că dorim să evităm o posibilă variantă în viitor care va cauza o îngrijorare reală și o nouă pandemie.”

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Profesorul Bauld a subliniat, de asemenea, necesitatea ca guvernele să rămână vigilente, chiar dacă toate restricțiile au fost ridicate.

Bauld a subliniat: „Trebuie să continuăm testarea, astfel încât să putem secvența aceste teste PCR și să căutăm aceste variante și apoi să identificăm dacă sunt o problemă sau nu”.

Cu toate acestea, cu Deltacron, ea a concluzionat: „nu trebuie să intrați în panică”.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Profesorul Chris Smith, a declarat tot la BBC Breakfast asigurări similare privind varianta Deltacron.

Situația epidemiologică din România la 15 martie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.767 mai multe decât în ziua anterioară. 595 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private