sâmbătă, februarie 27, 2021

Petroșani. 60 de doze de vaccin anti-covid distruse din greșeală

Zi cu ghinion pentru debutul campaniei de vaccinare în Hunedoara. În Hunedoara, autoritățile au declanșat o anchetă, după ce vaccinurile care ar fi trebuit administrate oamenilor din Petroșani au fost congelate dintr-o greșeală a personalului.

Vaccinarea a întârziat mai bine de 6 ore până ce o altă serie de doze au fost trimise în zonă. De asemenea, zeci de oameni au fost trimiși acasă. Motivul? 60 de doze de vaccin anti-covid, cu care s-ar fi putut face 300 de imunizări, au fost compromise. O asistentă comunitară a plasat greșit cele 10 flacoane într-un congelator și nu într-un frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea.

Sebastian Mezei, directorului executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, a declarat, potrivit Agerpres, că este vorba de o greșeală a unei asistente. În loc să fie puse în frigider, vaccinurile au fost puse în congelator.

„Asistenta de acolo, în loc sa introduca flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiți să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate. Doar ca acest lucru se desfasoară cu întârziere”, a declarat, directorul executiv al DSP Hunedoara.

Sebastian Mezei a mai spus că ca dozele compromise au fost înlocuite cu altele, aduse de la centrul regional din Timișoara, unde este arondată DSP Hunedoara. Asistenta comunitară care a greșit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare.

Ultimele stiri

Parteneri