vineri, mai 27, 2022

Varianta Omicron se răspândește într-un ritm accelerat, la nivel mondial. Deși aceasta nu pare să provoace forme mai grave, noua tulpină încă poate fi letală, potrivit specialiștilor.

Pfizer și BioNTech au lansat, recent, un studiu al unei versiuni de vaccin anti-COVID pentru tulpina Omicron.

Aceasta este necesară, susțin cercetătorii, având în vedere că varianta Omicron este mult mai rezistentă în fața virusului, iar vaccinurile au o eficiență mai scăzută.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Vaccin eficient împotriva Omicron?

Pfizer și BioNTech au anunţat că au început un studiu clinic pentru a testa o nouă versiune a vaccinului lor special concepută pentru a viza varianta COVID-19 Omicron.

Companiile intenționează să testeze răspunsul imun generat de vaccinul pentru Omicron atât în cazul administrării a trei doze la persoanele nevaccinate, cât și ca rapel pentru persoanele care au primit deja două doze din varianta iniţială a vaccinului, comunică Reuters.

Interesul pentru vaccinare, tot mai scăzut

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 se menține foarte scăzut în România; doar 3.000 de persoane au făcut prima doză în ultimele 24 de ore, iar 11.000 – pe cea booster. În prezent, 7,9 milioane de români au schema completă de vaccinare, iar 2,3 milioane au făcut și boosterul.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Mâine începe și vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Primele 114.000 de doze pediatrice au ajuns astăzi în țară, iar pe platforma online sunt deja peste 3.300 de programări.

Numărul copiilor infectați cu SARS-CoV-2 a continuat să crească; peste 9% dintre pacienții cu COVID-19 internați astăzi în spitale sunt minori. În ultimele 24 de ore au fost aproape 19.700 de noi cazuri, cu doar 36 mai multe decât recordul înregistrat săptămâna trecută.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private