sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Varianta Omicron este o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 care provoacă îngrijorare, la nivel mondial. Aceasta are simptome diferite și, se pare, este mai contagioasă decât tulpinile anterioare.

OMS a anunțat că vom afla mai multe detalii despre această tulpină în următoarele săptămâni. Acestea se referă la formele de boală, simptome și efectul tratamentelor și vaccinurilor împotriva acestei variante.

Te-ar mai interesa: AȘA ar trebui să mesteci ALIMENTELE pentru a evita...

Nu este exclus ca alte variante să fie mai rezistente în fața tratamentelor și vaccinurilor, însă vom afla acest lucru în viitorul apropiat, explică specialiștii.

BioNTech lucrează la un nou vaccin

Grupul farmaceutic BioNTech a anunțat astăzi că a început să lucreze la un vaccin adaptat la varianta Omicron, îngrijorătoare și detectată în Africa de Sud, comunică RRA.

Compania farmaceutică BioNTech a precizat că primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin contra variantei Omicron se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou ser.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a adăugat BioNTech.

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

Tot azi, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că varianta Omicron prezintă un risc global foarte ridicat.

OrganizațiasSubliniază totuși că există în continuare numeroase incertitudini în ce privește periculozitatea și transmisibilitatea variantei.

BioNTech declarase vineri că așteaptă mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a stabili dacă este nevoie de un vaccin specific împotriva variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă A...

Potrivit Agenției Reuters, rivala Moderna a anunțat că lucrează deja la o reproiectare a vaccinului său COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel.

Mai multe țări au raportat cazuri de infectare cu tulpina Omicron ceea ce a determinat închiderea mai multor frontiere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private