miercuri, martie 22, 2023

Picăturile de ochi, interzise! Produs potențial periculos pentru sănătate

Organizația Națională Farmaceutică (EOF), prin anunțul de astăzi, atrage atenția cetățenilor asupra unui produs potențial periculos pentru sănătate, care, deși nu este comercializat oficial în UE, poate fi achiziționat online.

Potrivit EOF, în SUA, FDA a rechemat două loturi (2203PS01 și 1808051) ale produsului „Purely Soothing 15% MSM Drops” (Producător: Pharmedica USA LLC), din motive de sterilitate.

Te-ar mai interesa: Bolile pe care câinii le pot detecta cu ajutorul m...

În acest context, autoritățile medicale fac apel la cetățeni să nu folosească produsul, în cazul în care acesta intră în posesia lor.

Aceștia atrag atenția cetățenilor, deoarece, conform unei actualizări a Autorității americane pentru siguranța alimentelor și medicamentelor (FDA), două loturi -2203PS01, 1808051- ale produsului „Purely Soothing 15% MSM Drops” (Producător: Pharmedica) sunt rechemate în SUA USA USA LLC), din motive de sterilitate.

Acest produs este comercializat în SUA ca medicament antiinflamator cu indicația iritație oculară/edem.

Aceste picături de ochi, interzise! Produs potențial periculos pentru sănătate

Te-ar mai interesa: Care este legătura dintre inimă și plămâni? Medic ...

Potrivit actualizării FDA, produsul este vândut la nivel mondial prin intermediul comerțului electronic (de exemplu, Amazon) și la târguri comerciale. Prin urmare, este posibil ca acesta să fi fost disponibil și în țara noastră online.

Se atrage atenția că administrarea de medicamente neaprobate reprezintă un risc grav pentru Sănătatea Publică.

Ținând cont de cele de mai sus, cetățenii sunt rugați să nu folosească produsul, în cazul în care acesta ar intra în posesia lor.

Te-ar mai interesa: Formula de calcul care ne ajută să aflăm dacă sunt...

Se clarifică faptul că acest avertisment nu se referă doar la cele 2 loturi care fac obiectul retragerii în SUA, ci la produsul în ansamblu, indiferent de numărul de lot.

În contextul apărării Sănătății Publice, EOF îndeamnă în mod constant publicul să nu cumpere medicamente din surse nesigure.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private