Sari la conținut

Glaucom și ochi uscați: simptome. Legătura SURPRINZĂTOARE dintre cele două afecțiuni

Glaucom și ochi uscați: simptome. Legătura dintre cele două afecțiuni

Glaucomul este o afecțiune a ochilor în care nervul optic este deteriorat. Acesta este adesea rezultatul presiunii crescute în ochi. Cu toate acestea, dacă nu este tratată în stadiile incipiente, ar putea duce la pierderea vederii. Glaucomul este, de asemenea, una dintre cauzele comune ale pierderii vederii.

Pe de altă parte, ochiul uscat este o afecțiune în care ochiul nu poate face suficiente lacrimi și atunci când nu există suficiente lacrimi pentru a menține ochii umezi, poate duce la uscarea ochilor. Ochii uscați pot fi atât temporari, cât și cronici. Ochii uscați temporar pot fi rezultatul unei schimburi lungi de lucru la calculator sau a stării afară într-o zi cu vânt. Cu toate acestea, condiția este atunci când ochii nu pot produce suficiente lacrimi pentru a menține ochii umezi, rezultând ochi uscați.

Glaucom: simptome

1. Ochi roșii

2. Durere în ochi

3. Dureri de cap

4. Greață și vărsături

5. Vederea halourilor de culoarea curcubeului în jurul luminilor

6. Vedere încețoșată

7. Puncte oarbe

Puteți încetini sau opri progresul glaucomului, totuși, dacă există vreo pierdere a vederii din cauza afecțiunii, aceasta nu poate fi inversată. Prin urmare, este important să consultați un medic și să vă verificați ochii dacă observați că oricare dintre aceste simptome persistă o perioadă lungă de timp.

Ochi uscați: simptome

1. Ochi lăcrimați

2. Vedere încețoșată

3. Senzație de usturime sau arsură în ochi

4. Roșeață în ochi

5. Sensibilitatea la lumină

6. Ochi obosiți

7. Vedere nocturnă scăzută

Dacă aveți ochi uscați, medicul dumneavoastră vă va prescrie picături pentru ochi care acționează ca lacrimi artificiale și ajută la menținerea ochilor hidratați. Împreună cu aceasta, schimbările stilului de viață pot ajuta și la tratarea afecțiunii.

Legătura dintre ochi uscați și glaucom

Ochiul uscat și glaucomul pot apărea împreună. Iată câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru:

1. Ambele afecțiuni au factori de risc similari, cum ar fi vârsta și diabetul

2. Picăturile pentru ochi care sunt utilizate pentru tratarea glaucomului pot provoca uscarea ochiului

3. Chirurgia cu laser pentru glaucom poate provoca ochi uscat

Ochiul uscat și glaucomul pot fi dificil de tratat. Ochiul uscat este mai dureros și mai iritant, în timp ce glaucomul este o afecțiune mai gravă, deoarece poate duce la orbire.

Este posibil să aveți nevoie de o combinație de tratamente care să ajute ambele condiții. Medicul vă poate prescrie mai multe opțiuni de tratament până când găsiți ceva care este benefic pentru ochi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.