Sari la conținut

Pierderea în greutate: Cele mai bune OBICEIURI alimentare pentru a pierde kilogramele în plus, o dată pentru totdeauna

alimente benefice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta sanatoasa

Pierderea în greutate: Cele mai bune OBICEIURI alimentare pentru a pierde kilogramele în plus, o dată pentru totdeauna.

Când vine vorba de pierderea în greutate și de întreținere, este important să fii atent la ce mănânci și cât de mult. Pierderea în greutate este un obiectiv comun în aceste zile. De la diabetici la pacienți cu boli de inimă, până la pasionații de fitness, mulți oameni lucrează pentru o talie mai mică din motivele lor.

În timp ce unii oameni se bazează pe antrenamente pentru pierderea în greutate, există alții care se bazează pe modificări ale dietei pentru a obține același lucru. Cu toate acestea, mulți nu reușesc să susțină rezultatele.

Drept urmare, mulți oameni apelează la tehnici durabile pentru pierderea în greutate – iar dieta vă va salva în acest caz din nou. Experții spun că luarea unor pași mici și repetați poate ajuta la susținerea pierderii în greutate în timp. Dacă un obiectiv pare mai puțin atins, este mai probabil ca cineva să nu ia măsuri în acest sens.

Pierderea în greutate: Cele mai bune OBICEIURI alimentare

Prin urmare, începeți prin a stabili obiective mai mici și apoi lucrați spre o performanță mai mare. În timp, același lucru poate deveni parte din rutina ta. Aruncă o privire la câteva trucuri recomandate de experți pentru a pierde în greutate odată pentru totdeauna.

1. Observă tiparele tale de gândire:

Când vine vorba de schimbări sănătoase, este posibil să te încurci în mijlocul a 10 lucruri bune. De la renunțarea la zahăr până la controlul aportului de carbohidrați și abținerea de la grăsimi – multe pot apărea înainte de a deveni obiceiuri prietenoase cu pierderea în greutate.

Acest lucru ar putea face mai mult rău decât bine, privându-ți corpul de ceea ce poate avea nevoie; și odată ce nu mai ții dietă, probabil că vei cădea pradă foametei necontrolate, creșterii glicemiei și creșterii în greutate. Fii blând în dietă și în procesul de slăbire.

2. Nu te concentra prea mult pe cântar:

Dacă cântăritul se înclină spre stânga în comparație cu momentul în care ai pornit, nu presupune că este singura ta victorie și invers. Pierderea în greutate poate fi, de asemenea, lentă, ai putea atinge și platouri. Dar asta nu trebuie să te descurajeze să continui. Lucrează pentru o pierdere sănătoasă în greutate, care vă îți permite să îți crești puterea și masa musculară, stimulând în același timp energia și mobilitatea.

3. Concentrează-te pe aspectul „cum”:

De multe ori, oamenii se concentrează pe ce să mănânce și ce să nu mănânce, mai degrabă decât să se sublinieze despre modul în care ar obține energia necesară prin alte opțiuni și antrenamente mai sănătoase.

greutatea

Comportamentele alimentare pot ajuta la obținerea unei pierderi durabile în greutate?

Scăderea în greutate poate fi obținută prin alegeri dietetice corecte. Același lucru se poate dovedi eficient și atunci când cineva încearcă să obțină o pierdere în greutate durabilă.

Următoarele obiceiuri alimentare pot fi esențiale în sprijinirea procesului.

1. Ia-o încet:

În loc să te grăbești în planuri de dietă, fă-ți timp, fii amabil cu tine și introdu-ți încet organismul la schimbări.

2. Urmărește ceea ce mănânci:

Când vine vorba de pierderea în greutate și de întreținere, este important să fii atent la ce mănânci și cât de mult. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să continui să numeri caloriile în fiecare masă. În schimb, înseamnă că trebuie să faci un plan de dietă durabil, care să te priveze corpul de ceea ce are nevoie, fiind, de asemenea, atent.

Conform cercetărilor realizate de WW Success Registry, ținerea evidenței dietei poate fi încurajatoare, deoarece sprijină pierderea în greutate și ajută oamenii să țină kilogramele în plus la distanță.

3. Planifică dinainte:

Când îți este foame, abia ai timp să te gândești să mănânci alimente sănătoase sau nesănătoase. În schimb, ajunge să mănânci tot ce este la îndemână sau orice este disponibil.

Prin urmare, este important să planifici mesele în mod corect. Trebuie să optezi pentru alimente sănătoase precum legumele, fructele, cerealele integrale, grăsimile sănătoase și proteinele slabe și să le păstrezi în apropiere, astfel încât atunci când foamea te lovește, mesele procesate să nu facă parte din alegerea ta.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel