luni, septembrie 20, 2021

Plafonarea sistemului sanitar. Cadrele medicale fac apel disperat către autorități în vederea însăpririi măsurilor de restricție, întrucât sistemul sanitar este aproape de punctul de plafonare.  În acest

moment, mai sunt doar 80 de locuri libere la ATI în întreaga țară.

Avertismentul a fost făcut de medicul de Terapie Intensivă Radu Ţincu, într-o intervenţie la un post de televiziune.

“Situația în ATI se va degrada, deoarece acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă”, a explicat medicul.

Potrivit medicului Radu Țincu, un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni de internare la terapie intensivă.

Plafonarea sistemului sanitar! Apelul doctorilor către autorități!

El mai spune că “este obligatoriu” ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, pentru că, dacă restricţiile actuale pot doar să producă o stabilizare a infectărilor noi pe un anumit platou, înseamnă că nu sunt suficiente.

“Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă”, a concluzionat Radu Țincu.

Ultimele stiri