luni, septembrie 26, 2022

Plan de dietă pentru constipație: cinci alimente cu efect laxativ pe care le puteți adăuga în dieta zilnică .

Constipația poate fi deranjantă, cu atât mai mult atunci când devine cronică. Oamenii de diferite vârste pot suferi de această afecțiune, inclusiv copiii. Este important să luați în serios această afecțiune, altfel ar putea duce la alte probleme ale sistemului digestiv.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Mircea Beuran atenționează: Diabetul poa...

Există mai multe moduri de a trata afecțiunea, iar medicația este una dintre ele. De asemenea, puteți mânca tipul potrivit de mâncare în proporțiile potrivite, ceea ce vă va ajuta să obțineți ușurare.

Constipație: 5 alimente cu efect laxativ pe care le puteți adăuga în dieta zilnică

Iată câteva opțiuni alimentare care vă pot ajuta să le adăugați la diagrama alimentară zilnică.

1. Prune uscate: Acest fruct uscat vă poate ajuta cu constipația. Are atât fibre solubile, cât și insolubile, ceea ce ajută la îmbunătățirea mișcării intestinale. Pe lângă asta, are, de asemenea, sorbitol și compuși fenolici prezenți în ele, ambii care pot ajuta la constipație.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

2. Smochine: Acest fruct are în el cantități mari de fibre care sunt bune pentru mișcările intestinale. Smochinele au, de asemenea, o enzimă numită ficin, care ajută la ameliorarea constipației.

3. Legume verzi: Legumele precum spanacul, broccoli și alte legume verzi sunt o opțiune bună dacă suferi de constipație. Acestea nu sunt doar bogate în fibre, dar conțin și alte vitamine și minerale esențiale. Aceste legume ajută la adăugarea de volum și se pot trece cu ușurință prin intestin.

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

4. Cartofi dulci: Fibrele insolubile pot ajuta la evacuarea intestinului adăugând volum și greutate scaunelor. Cartofii dulci au fibre insolubile prezente în ei, ceea ce permite o mișcare intestinală sănătoasă.

5. Semințe de chia: Acest tip de sămânță are cantități mari de fibre în ele. Conține 85% fibre insolubile și 15% fibre solubile, ceea ce ajută la îmbunătățirea mișcărilor intestinale și la ameliorarea constipației. Puteți adăuga semințe de chia la mâncare în diferite moduri, cum ar fi apă de chia, smoothie-uri de chia și multe altele.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private