Sari la conținut

Planta care are grijă de inima ta. Contribuie la o mai bună sănătate cardiovasculară

Boli cardiace
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Conform studiilor realizate pâna în prezent, consumul unui tip de ceai este benefic pentru buna fuctionare a inimii. Poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale, stimulând astfel sănătatea cardiovasculară.

Studiile arată că flavonoidele din ceaiul negru pot ajuta la relaxarea şi dilatarea vaselor de sânge, ceea cea poate scădea tensiunea arterială.

Ceaiul negru poate reduce tensiunea arterială

Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest a examinat efectele ceaiului negru asupra tensiunii arteriale.

bautura care ajuta la relaxarea şi dilatarea vaselor de sânge
Sursă FOTO: Unsplash

Rezultatele au arătat că un consum regulat de ceai negru a dus la scăderea tensiunii arteriale pe o perioadă de şase luni. Acest lucru înseamnă că introducerea ceaiului negru în rutina zilnică poate avea beneficii pe termen lung pentru controlul tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru mai multe boli serioase, precum atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale.

Respectarea unui stil de viaţă sănătos, care include o dietă echilibrată, exerciţii fizice regulate şi gestionarea nivelului de stres este esenţială pentru sănătatea cardiovasculară generală, potrivit Antena 3.

În plus, persoanele cu afecţiuni preexistente sau cele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială ar trebui să-şi consulte medicul înainte de a face modificări semnificative în dieta lor.

Consumul regulat de ceai negru combinat cu un stil de viaţă sănătos poate contribui la o mai bună sănătate cardiovasculară, iar tratamentul dat de medic trebuie continuat.

Ceaiul negru este preparat din planta de ceai Camellia sinensis. Este aceeași plantă folosită la prepararea ceaiului verde și alb. Diferența constă în tipul de prelucrare. Pentru a face ceai negru, frunzele sunt smulse și lăsate să se oxideze în aer.

Același tip de ceai poate contribui la reducerea riscului de cancer

Cercetarile sugereaza ca polifenolii din ceai ar putea contribui la reducerea riscului de crestere a tumorilor. De asemenea, ceaiul negru ar putea fi eficient in reducerea riscului de a dezvolta diferite tipuri de cancer: cancerul de piele, cancerul de san, cancerul pulmonar, cancerul de prostata. Cu toate acestea, mai sunt necesare si alte studii pentru a se putea confirma ca un consum de ceai negru cu efect antioxidant poate ajuta sau nu la reducerea acestor riscuri.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: