Depozit natural de vitamine şi minerale! Planta care te revigorează în perioadele de stres sau când scade imunitatea

Din cuprinsul articolului

Planta care poate fi consumată oricând, oricât, de oricine, la orice vârstă. Un adevărat depozit natural de vitamine și minerale.

Spanacul este ideal primăvara, în perioade de stres sau când ne scade imunitatea. Deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, fiind devansat de alte legume, totuşi conţine o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul. Astfel, efectele în combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune în cazul în care se consumă spanac decât alte legume ce conţin o cantitate mai mare de fier.

Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale.  Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Spanacul face minuni pentru sănătate

Previne cancerul

Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac, kaempferol şi fitonutrienţii numiţi flavonoizi, ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată.

Protejează creierul si inima

Spanacul întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului datorită conţinutului de acid folic, substanţă care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid prezent în fluxul sanguin predispune îmbolnăvirii de Alzheimer şi dezvoltării bolilor de inimă, prin îngroşarea arterelor.

Întăreşte sistemul imunitar

Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl ofera organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor diverse. Dacă beţi în mod regulat suc de spanac, vă reduceţi considerabil riscul de ateroscleroză.

Vă scapă de problemele digestive

Suferiţi de probleme digestive, precum balonarea, constipaţia sau ulcerul? Conţinutul de fibre din spanac vă menţine tractul digestiv în formă optimă, curăţând eficient colonul şi prevenind instalarea altor disfuncţii viitoare.

Tratează anemia şi întăreşte oasele

Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei, iar calciul conţinut de această legumă verde întăreşte sistemul osos. Este recomandat copiilor în creştere, dar şi bătrânilor slăbiţi de boli.

Protejează ochii

Spanacul este o sursă importantă de vitamina A, luteină, xantină şi betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorării văzului, mâncărimilor şi uscăciunii ochilor, degenerescenţei  maculare sau ulcerului ocular.

Tratează afecţiunile pielii

Suferiţi de diverse afecţiuni ale pielii, precum eczeme, epidermită, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare? Sucul de spanac, prin vitaminele A,K,E si C, poate să ajute celulele pielii să se regenereze, până la vindecarea problemelor cutanate.

Recent Posts

Dorina Barcari, acuzații GRAVE: Zeci de pensii au fost tăiate! E o manevră electorală!

Dorina Barcari, expert în pensii, lansează acuzații grave. Potrivit spuselor sale, zeci de pensii din…

7 ore ago

Fenomen extrem în România. Prognoza ANM a fost modificată!

Vreme neprevăzută marți, 25 iunie. ANM a schimbat prognoza meteo și se anunță că a…

8 ore ago

Leac sfânt: acesta este peștele alb cu omega 3 care elimină durerile de spate pentru totdeauna

Peștele alb este un aliat surprinzător în încercarea de ameliorare a durerilor de mijloc. Cunoscut…

8 ore ago

Stațiunea care a renăscut din propria cenușă și a devenit o perlă a turismului. Turiștii vin aici pentru “apele miraculoase”

Stațiunea care a renăscut din propria cenușă și a devenit o perlă a turismului. Turiștii…

9 ore ago

Zodiile care sunt condamnate la suferință în săptămâna 24-30 iunie 2024

Această lună nu a fost ușoară pentru toată lumea. Există oameni care se confruntă cu…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto